febe fejlec lekerekitett

A XVII. FÉBE bál

A Jászsági báli rendben február 3. hétvégéjének szombatja a FÉBE Jótékonysági műsoros estjének és báljának az időpontja. Így volt ez ebben az évben is.

A rendezvény fővédnökének ezúttal a város szülöttjét Dr. Tóth Lajos belgyógyász gasztroenterológus főorvost kértük fel. Megnyitó beszédében kiemelte: Jászfényszarura az itt élő édesanyja, egyik testvére kapcsán gyakran és szívesen jár haza. Kapcsolatot jelent a FÉBE, a Mi Újság Fényszarun? havi újság, amelyet örömmel olvas. Tapasztalja és látja Jászfényszaru gazdagodását, a sok beruházást, az Ipari Park bővülését, a kerékpárutat. „Nagyon szépen fejlődött a város. Én egy nagyobb és jobb adottságokkal rendelkező nagyvárosban, Mosonmagyaróváron élek húsz éve. Őszintén mondhatom, összehasonlítva a két város fejlődését, nincs szégyellni valója az itt élőknek. Én is büszke vagyok arra, hogy ehhez a közösséghez is tartozhatok.”

Az est díszvendége Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt, aki köszöntőjében kiemelte, hogy az évenkénti színvonalas összejövetel szép példája a helyi összefogásnak, a tradíció ápolásának.

A műsort Cserháti Ágnes vezette. A 90 perc alatt felléptek: Boda Gellért hegedűs, prímás, Csomor Csilla színművész, Ézsiás László versmondó, Lőrinc Máté előadóművész, Unger Balázs cimbalomművész, Pitti Katalin operaénekes, Sándor Szabolcs zongoraművész, karmester és Szabó Krisztina énekművész.

A Vágó Bt. ízletes vacsorájának elfogyasztása után a báli nyitótánc következett. A Borostyán Társastáncklub 24 volt tagja Molnár József koreográfiájára fehér estélyiben és frakkban táncolta a bécsi keringőt. A 15 éve alakult csoport alapítói közül 13-an, az utánuk következő generációból pedig 11 fő lépett a parkettre. A táncosok méltán arattak nagy sikert látványos, elegáns formációs táncukkal, maradandó élmény szerezve ezzel a jelenlévő 310 résztvevőnek.

A nyitótáncot követően a sztárvendég, Csepregi Éva előadóművész 60 perces műsorára már a báli közönség is táncra perdűlt. A talpalávalót hajnal 4 óráig a miskolci VIDIA zenekar húzta.

Éjfélkor Szabó Roland és Molnár Dóra show tánca, Győri Csilla és Tóth Gergő musical duettje aratott nagy sikert. Az ínyencek borjúpörkölttel csillapíthatták éhségüket. A tombolasorsolás után, a bálszépe bizottság döntését Molnár József ismertette. A FÉBE bál szépe címet igazoló tanúsító oklevelet Cserháti Nagy Katalinnak, az udvarhölgy címeket pedig Pál Hajnalkának és Bordás Júliának adta át.

A terem ízléses és szép dekorációját Harmathné Boros Mária készítette. A színpadi virágkompozíció Görbéné Réz Enikő munkáját dicséri. A rendezvény egészét Harnos Miklós és fia hangosította.

Az est tiszta bevétele 421.000,- forint lett, melyhez a pénzadományok és a tombola felajánlások is nagyban hozzájárultak, melyeket ezúton is köszönünk. A szervezésben, lebonyolításban közreműködők, a báli bizottság tagjainak munkáját is elismerés illeti!
A www.febe.hu honlapon 122 fotót és a nyitótáncról készült 9 perc 25 másodperces felvételt nézhetnek meg az érdeklődők.
A XVIII. FÉBE bálra 2011. február 19-én, a Zsuzsannák napján kerül sor.


Tóth Tibor