febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2013. április 06-án (szombat) du. 13 órakor a helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk különjárati autóbusszal Budapestre Magyar Színházba (VII. Hevesi Sándor tér 4.) ALAN JAY LERNER-FREDERICK LOEWE - MOSS HART-UNGVÁRI TAMÁS-G. DÉNES GYÖRGY: MY FAIR LADY musical két részben megnézni. Az előadásra földszint 5 sorba útiköltséggel együtt 2.800,-Ft/db áron lehet jegyet igényelni és vásárolni.

 

 

 

Az előadás 15 órakor kezdődik, vége 17 óra 45 perc, várhatóan 19 órára érkezünk haza.

 

Szereposztás:

 

Mrs. Higgins

DÁNIEL VALI

Henry Higgins

TÓTH SÁNDOR

Alfréd P. Doolittle

FILLÁR ISTVÁN

Eliza Doolittle

AUKSZ ÉVA

Mrs. Eynsford-Hill

TÓTH ÉVA

Freddy

JEGERCSIK CSABA

Pickering ezredes

RANCSÓ DEZSŐ

Pearcené

BENKŐ NÓRA

Harry

SZŰCS SÁNDOR

Jammie

SZATMÁRI ATTILA

George

SIMON ANDRÁS

Előkelőségek, utcai árusok, csavargók:

BERKI ILONA, NYERS LÁSZLÓ
és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei

Sík Ferenc rendezését felújította: HORVÁTH PATRICIA e.h.
Díszlet: KEMÉNY ÁRPÁD Jelmez: TORDAI HAJNAL
Koreográfus: GESZLER GYÖRGY
Zenei vezető: FEKETE MARI Zenei munkatárs: MAGONY ENIKŐ

Rendezőasszisztens: HŰBÉR TÜNDE

Rendező:

SÍK FERENC, TRIMMEL ÁKOS

 

A nagyon sikeres musicalek sorában is minden valószínűség szerint a MY FAIR LADY hódította meg a legtöbb nézőt. A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készített musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, s az elmúlt évtizedekben talán nem volt olyan nap, amikor a világ színházaiban valahol ne szerepelt volna műsoron. Akadtak elemzők, akik a varázslatos zenében keresték a titok nyitját, s olyanok is, akik az igazán fordulatos, szellemes történetre szavaztak. Valójában ennek a musicalnek egyetlen elemét se lehet különválasztani, elszakítani egymástól. A nagyszerű zene minden taktusa magával ragadó, s ezzel egyenrangú a történet, s annak szereplői feledhetetlenek: nagyszerű színészi alakításokra adnak lehetőséget.

London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak.

A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A "bogaras", nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

Az előadásra 1500,- Ft/db a jegyár és az útiköltség 1300,- Ft/fő, összesen: 2.800,- Ft/fő.

Jelentkezni március 31-ig Tóth Tibornál 30-3373336 vagy este a 57-422-871 telefon számokon, vagy napközben személyesen a Rimóczi-kastélyban lehet.

 

A jelentkezetteknek jó szórakozást kívánok.

 

Jászfényszaru, 2013. március 01.

Baráti üdvözlettel:

Tóth Tibor

szervező