febe fejlec lekerekitett

   20161228 oevbucsuztato

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete együttműködve Vágó Tibor üzemeltetővel a Régi Kaszinó étterem és kávézó nagytermében 2016. december 28-án teltházas óévbúcsúztató zenés programot szervezett. Az esthez a szellemi táplálékot ingyenesen a FÉBE, a vacsorát egy pohár pezsgővel önköltségen a Vágó és Társa Bt. biztosította.

   A FÉBE elnöke köszöntötte a jelenlévőket, elmondta az elnökségi tagok többsége úgy döntött, hogy ha szerényebb keretek között is az elmúlt kétévi hagyományt tovább viszi, így harmadik alkalommal szervezte meg az Óévbúcsúztatót.
   A program 90 perces élő zenés műsorral folytatódott. A műsorvezető szerepét is betöltve elsőként Pető Martin és Szalkári Réka művész”palánták” - Szabó Krisztina énekművész tanítványai - műsorát jelentette be. Szalkári Rékát Pető Martin zongorán kísérte. A 20-30-as évek slágerei után a hetvenes, nyolcvanas évek népszerű dalaiig 13 számot énekelt. Martin saját magát kisérve három slágert adott elő. Az alkalomhoz illő dalok közül néhány ízelítőként: Kellene ma éjjel egy kis Haccacáré, Pá, kis aranyom Pá!, Különös szilveszter, Pedro kocsmájában, a Most kéne abbahagyni számmal búcsúztak a közönségtől.
A további jó hangulat fokozásáról a Jászdózsán elő Kóródi Anikó operaénekes gondoskodott. Egy musicalt a Macskákból és öt népszerű operettet énekelt Kálmán Imre és Lehár Ferenc dalaiból.
   A sok-sok taps után Győri János Bertalan alpolgármester pohárköszöntőjében szólt a 2016 év legfontosabb eseményéről a Thyssenkrupp gyárépítéséről Jászfényszarun, a 2017 évi főfeladatként az új óvoda átadását említette meg. Ezt követően jó étvággyal fogyasztottuk az étterem konyháján készült sok-sok meleg és hideg ételeket és többféle süteményt.
   Köszönjük Fekete Károly és Hornyák Péter munkáját és Vágó Tibor és munkatársainak színvonalas, tartalmas vendéglátását.
                                                                                                       Tóth Tibor{jcomments off}