PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Színházi szervezés


Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 4. előadására 2017. május 8-án (hétfő) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél című musical két felvonásban megnézni.

 

PostHeaderIcon Színházi szervezés

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 3. előadására 2017. április 24-én (hétfő) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Jacobi Viktor: Sybill című operettet két felvonásban megnézni.

 

PostHeaderIcon Húsvéti üdvözlő

husveti udvozlo

 

PostHeaderIcon Kiss László művésztanár kiállítása

kiss laszlo 1 kiss laszlo 2  

A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány rendezésében 2017. április 5-én (szerdán) 17 órakor a Jász Múzeumban Kiss László művésztanár életmű kiállításának ünnepélyes megnyitására került sort. A múzeumi közösségi tér zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.
   Hortiné Dr. Bathó Edit múzeumigazgató az intézmény és az alapítvány nevében köszöntötte a megjelenteket, majd a Palotásy János Zeneiskola tanárai és növendékei műsorukkal színesítették a programot.

 

PostHeaderIcon Aranyszínű emlékek

aranyszinu emlekek 2 aranyszinu emlekek 1

   2017. március 25-én délután került sor a jászfényszarui vasút-tanyai iskola öregdiákjainak találkozójára, amelyet a Fényszaruiak Baráti Egyesülete koordinált. A Régi Kaszinó étterem előtti parkban 14 órára gyülekeztünk. A más településeken elő volt diákok nagy része már 13 órakor a városháza előtt találkoztak, hogy szűk 60 perc alatt Tóth Tibor vezetésével megnézzék a városháza dísztermét, majd főtéri séta keretében az elmúlt három évben átadott épületeket, építményeket, szobrokat, melyekről a résztvevők legnagyobb elismeréssel szóltak. Mi, Fényszaruiak pedig már alig vártuk, hogy visszatérjenek és egy nagy öleléssel tudjuk őket üdvözölni.

 

PostHeaderIcon Vasút-tanyai iskola 43 éve

  

vasut tanya

A képen az első tanító Geng Márton látható.
Az iskola megnyitását követő 2-3. tanévben készült a csoportkép (1929-1930), melyen 47 leány látható,
köztük baloldalt a második sor első diákja az 1920-ban született Bognár Jusztina (Szilágyi Jánosné Bordás Mária édesanyja).
A fiúkról külön csoportkép készült.

1925-ben elkezdődött a tanítás a Honok-tanyai (Winkler-tanyai) iskolában. 1926-ban felépült a teleépülés déli részének vasúton túli tanyavilágban élők gyerekeinek oktatására a Vasút-tanyai rk. elemi népiskola.

 

PostHeaderIcon Kovács Zsigmond karikatúra kiállítása

20170406 karikatura

 

PostHeaderIcon Budapesten is bemutatták Ézsiás László CD lemezét

20170325 141527 20170325 160118

   A Mozdulj! Közhasznú Egyesület mottója: „Mozduljunk együtt, egymásért!” Főcéljuk a fogyatékossággal élők támogatása. Olyan programokat szerveznek, ahol a segítséggel élő emberek meg tudják mutatni, hogy ők is tudnak komoly értéket létrehozni. Az egyesület kulturális rendezvényein sok esetben versmondóként Ézsiás László is közreműködött.
   Köszönet képen a Mozdulj!, szervezésében március 25-én délután az Alexandra Könyvesházban (Nyugati tér 7.) nagyszabású rendezvény keretében mutatták be a verses CD lemezt. A szervezők fővédnöknek R. Kárpáti Péter színművészt, díszvendégnek Karácsonyi Zoltán színművészt és Dr. Sződy Szilárd, Nívódíjas dramaturgot kérték fel.
   A rendezvényen megjelenteket Dr. Tálos Marianna az egyesület elnöke, a program létrehozója köszöntötte. A több mint két órás műsorban többségében versek, de zongora, fuvola, gitár, ének és paródia is elhangzott. A 13 fellépő között látok és gyengén látók, hívatásos és amatőr előadók, a 11 évestől a 93 éves korig egyaránt megtalálható volt.
   A CD-én szereplő Ézsiás László által írt versek közül, a fővédnök az Áprilisi szonett, a díszvendég színművész Jézuska ajándéka, Lukács Renáta A szülőföld szeretete – Kiss József emlékére című verseket adták elő. Az ünnepelt is több verssel szerepelt, majd egy sorstársával, Ferenczi Edittel közösen nagysikert aratott paródiát mutattak be.
   A rendezvényen Budapestről több FÉBE tag, és Jászfényszaruról elszármazott érdeklődő is jelen volt.
                                                                                                          Tóth Tibor

 

PostHeaderIcon Dr. Dobos László állami kitüntetése

 

dr dobos laszlo

Dr. Dobos László öt évvel ezelőtti születésnapi köszöntése a Jász Múzeumban

 

A köztársasági elnök Áder János úr a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítette Dr. Dobos Lászlót, a VERITAS Történetkutató Intézet nyugalmazott főigazgató-helyettesét, a Jászok Egyesületének ügyvivőjét, a hiteles magyar tájékoztatáspolitika megerősítése érdekében, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozásában és működtetésében végzett munkája, továbbá az egyesület ügyvivőjeként elért eredményei elismeréseként.

Gratulációs levél>>

 

PostHeaderIcon Kiskun Múzeumi rendezvény

20170408 kiskunfelegyhaza

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 307
Utoljára regisztrált : fodrtkftu1992
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 5 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink