PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Kitüntették...

szabo laszlo kituntetese

   Jászberény Város Önkormányzata az általa alapított kitüntetéséket április 3-án a Lehel Film- Színházban a Város Napján adta át.
   Jászberény Város Zirzen Janka Közoktatási díjban részesült Szabó László a Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója.
   A szakközépiskolában 1976-ban villamos szakmai tantárgyak oktatásával kezdte pályafutását. 1987-ben műszaki igazgatóhelyettes lett. 24 évig ebben a beosztásban jelentős szerepet játszott az iskola szakképzési arculatának kialakításában, a piacképes szakmák bevezetésében és a tananyagfejlesztésében.
   2012-ben az Egri Főegyházmegye fenntartásába került iskola igazgatójának nevezték ki.
   A pályafutása során részt vett tankönyvek írásában, bírálatában. Nagy szerepe van abban, hogy az iskola sok eredményes pályázatot valósított meg.
   A jászfényszarui születésű tanár, aki a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. Felügyelő Bizottságának megalakulásától húsz éve tagja. Jászfényszaru Város Önkormányzata a városért végzett munkájáért 2016. augusztus 19-én Jászfényszaruért Emlékéremben részesítette.
   Az olvasók és volt és jelenlegi tanítványai nevében gratulálunk!
                                                                                                                  Tóth Tibor

 

PostHeaderIcon Fiatal Jászsági értelmiségiek konferenciája

jfszgy konferencia zsuri

   Jászfelsőszentgyörgy Község Önkormányzata az 2016-ban és 2017-ben mini konferenciát szervezett helyi felsőfokú ösztöndíjasainak részvételével.
   2018-ban a résztvevők körét szélesíteni kívánták a Jászság, szomszédos települések bevonásával. Céljuk a fiatalok egymás megismerésének elősegítése, a konferencia résztvevőivel együtt értesüljenek, a tudomány, a technika XXI. századi eredményeiről. Kezdeményezik, hogy a lokális konferencia évente más jászsági településen kerüljön megrendezésre, vándor konferencia módjára. Az eddigi konferenciák előkészítését Ménkű János a művelődési ház igazgatója és a haza költözött dr. Turjányi Sándor nyugalmazott egyetemi adjunktus vállalta fel. Megnyerték a konferencia elnökének Nagy Andrást, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott igazgatóját és dr. Pethő Lászlót a Jászsági Évkönyv főszerkesztőjét, aki a konferencia előadóinak publikálási lehetőséget biztosít az évkönyvben az elhangzott előadásokból.
   A háromtagú zsűri elnöke a jászfelsőszentgyörgyi születésű dr. Molnár Sándor a debreceni egyetem intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi tanára volt.
   A március 24-én a művelődési ház nagytermében tartott konferencia 13 órakor vette kezdetét. Az érdeklődők szép számát és az előadókat Nagy András köszöntötte.
   Tizenegy fiatal nevezett a konferenciára, ebből egy főnek Jászapátiból, két főnek Jászfelsőszentgyörgyről, 8 főnek Jászberényből indult el pályája. Az előadók között végzett, már munkába ált és tapasztalatokkal is rendelkezők voltak többségben, de voltak mesterszakos- és doktoranduszhallgatók is. A 15 perces előadások témáját a sokszínűség jellemezte. Néhány érdekesebb témát kiemelve: Az oktatás digitalizálása, tabletek és számítógépek felhasználásával; A Lean vállalatirányítási rendszer bemutatása; Hogyan állapítható meg egy részvény értéke? Avagy milyen főbb pénzügyi információkra fókuszálnak a tudatos befektetők? Új módszerek a holokauszt oktatásában.
   Három elhangozott előadás után kérdések feltételére és hozzászólásra is volt lehetőség bárki részéről. A zsűri elnöke tett észrevételeket az előadásra többségében pozitív megjegyzések, de kritika is hangzott el, majd újabb előadásokkal folytatódott a program.
   A konferencián résztvevők valamennyien nyertesek lettek, aki díjban nem részesült az sem tért haza üres kézzel, mert előadói rutinja tovább erősödött, a felsőfokú szakmai ismereteit gyakorlatban tudta megosztani másokkal. A hallgatóság - köztük magam is - sok új ismerettel gazdagodtunk azon a szombat délután.
   Bízom, benne az elindítók elképzelése szerint a konferencia folytatódik és a jövőben jászfényszarui fiatalra is büszkék lehetünk egy-egy előadás kapcsán.
                                                                                                                    Tóth Tibor

 

PostHeaderIcon Színházi szervezés

             Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2018. április 29-én (vasárnap) délelőtt 8 óra 30 perckor Jászberényből induló 9 órakor Jászfényszarun Városháza előtti gyülekezéssel kifelé haladvaHatvanon át,különjárati autóbusszal megyünk Budapestre Erkel színházba (1087. Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) Gunther bérlet – 3. előadás Giuseppe Verdi: Az álarcosbál opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal megnézni.

 

PostHeaderIcon Múzeumi Esték a Jász Múzeumban

20180419 jasz muzeum

 

PostHeaderIcon A FÉBE új 32. kiadványának bemutatója 2018. május 6-án

2018 szakacskonyv borito

  

  A Fényszaruiak Baráti Egyesülete és az általa alapított Jászfényszaruért Alapítvány értékmentő és teremtő munkájának keretében 32. kiadványaként megjelentette Ézsiás Rózsa: Süssük – Főzzünk ízletesen és gyorsan című szakácskönyvét. A könyvben étrendek, levesek, előételek, húsok, körítések, sütemények, torták és különlegességek szerepelnek.
   Az ünnepi könyvbemutatóra a Jászkun önmegváltás emléknapján 2018. május 6-án (vasárnap) kerül sor.

 

PostHeaderIcon Állami kitüntetettek

   Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából
Kossuth-díjat adományozott, melyet az Országház kupolacsarnokában kopula csarnokában adták át.

 

PostHeaderIcon Jász Múzeum előfizetési felhívása

   A 9. Jászkunság kutatása konferencia 2014-ben Jászberényben került megrendezésre, de kötetével még adós a Jász Múzeum. E hiányt pótolandó a Jász Múzeumért Alapítvánnyal összefogva 2018. május végére június elejére tervezik megjelentetni a Jászkunsági évszázadok című tanulmánykötetet.

 

PostHeaderIcon Nagyné Török Zsóka kiállítása Szolnokon

Torok Zsoka kiall szolnok Torok Zsoka kiall szolnok 2 Torok Zsoka kiall szolnok 3

A szolnoki Damjanich János Múzeumban március 2-én dr. Nagy Molnár Miklós néprajzkutató nyitotta meg a Tiszafüreden élő, de jászfényszarui születésű Nagyné Török Zsóka népi iparművész „Az ezerarcú agyag” című időszaki kiállítását.
Zsóka az elmúlt húsz évben készült alkotásaiból kiállított anyag nagyrészt a Közép-Tisza vidéki stílusú edények alkotják.
A múzeum első emeletén lévő termében a kiállítás május 13-ig látogatható.

Tóth Tibor

 

PostHeaderIcon Herendi porcelán kiállítás a Jász Múzeumban

herend 2018 1 herend 2018 2

   A Jász Múzeumban először került megrendezésre porcelán kiállítás, amely a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. általbiztosított porcelánokból került összeállításra. A „Százszorszép Herend” címet viselő kiállítást február 28-án 17 órakor ünnepélyes keretek között nyitották meg.

 

PostHeaderIcon Ézsiás László: Jubileumi FÉBE bál 2018

2018 febe bal ezsias laszlo

Csintalan, apró böjti szelek

csiklandozzák dalra fakadó ajkam.

Mert egy régi nótát dúdolgat a szél:

Hogyha huszonötször születnék,

Huszonötször beléd szeretnék.

Huszonötször született a FÉBE-bál is

huszonötször februárban is majális.

Huszonötször szervez és köszöntőt mond,

a FÉBE elnök Tóth Tibor.

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 212
Utoljára regisztrált : nadinetichenor400329
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink