PostHeaderIcon FÉBE és alapítványa 1 %-os értesítő

Kedves Támogatónk!

Tájékoztatjuk, hogy a „Jászfényszaruért” Alapítvány számlájára 1%-os felajánlásként 2017-ben 233 ezer Ft, a Fényszaruiak Baráti Egyesületére 491 ezer Ft érkezett, melyet a rendelkezőknek ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Az elmúlt évhez hasonlóan az 1996. évi CXXVI. Törvény értelmében Ön intézkedhet a 2017. évre befizetett személyi jövedelemadója egy százalékának közcélú felhasználásáról. Ezúttal azért keressük meg Önt sorainkkal, mert kérjük, adományozza ezt az egy százaléknyi összeget a „Jászfényszaruért” Alapítványnak vagy a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

 

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 1994-ben saját erőből 100 ezer forint alaptőkével hozta létre a „Jászfényszaruért” Alapítványt. Az alapítvány céljaként Jászfényszaru település tudományos, kulturális, oktatási, sport életének támogatása, környezeti, esztétikai értékének megőrzése, gyarapítása és elismerése került meghatározásra. Az alapítvány működését - társadalmi munkában köztiszteletben álló - 7 fős kuratórium irányítja.

   A két civilszervezet a 2015. adóévi személyi jövedelemadó 1 %-át, összesen 829 ezer Ft-ot fordított kulturális, kulturálisörökség céljára (verses CD lemez, szakácskönyv kiadásra és programok megvalósítására).

Mivel indokoljuk kérésünket?

   A „Jászfényszaruért” Alapítvány és a Fényszaruiak Baráti Egyesületének közhasznúsági besorolása csak abban az esetben marad meg a jövőbben, ha kiadásának legalább 20 %-át eléri az 1 %-os felajánlás.

Kik adományozhatják az adójuk 1 százalékát?

   Mindazok, akiknek 2017-ben olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek.

Mi az Ön teendője, ha alapítványunkat vagy a FÉBÉ-t kívánja támogatni?
   Ne feledje, ha az adóbevallását a NAV által készíteti el, illetve bevallás módja ként ezt választja, akkor adója 1 % százalékának felajánlását online felületen május 22-ig tehet meg, vagy lezárt borítékban helyezve a csatolt nyilatkozatot lezárva a NAV ügyfélszolgálatán leadhatja. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a ragasztás helyén pedig az aláírása!
   Az önadózók
adóbevallásukkal együtt ügyfélkapu esetén a bevallás részeként nyilatkozhatnak, a papíralapú bevallásnál a mellékelt rendelkező nyilatkozaton feltüntetett módon kell eljárni.

A 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban) is rendelkezhet. A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.
   A Jászfényszaruért Alapítvány adószáma: 18823514-1-16, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete adószáma: 18822317-1-16.

Kérjük, amennyiben arra érdemesnek tartja környezetében, családja körében, munkahelyén szerezzen további támogatókat a „Jászfényszaruért” Alapítványnak és a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

Jászfényszaru, 2018. január 16.

                                     Köszönjük megtisztelő figyelmét és támogatását!

                  Tóth Tibor                                                                     Mészáros László

              a FÉBE elnöke                                                               a kuratórium elnöke      

Módosítás: (2018. január 25. csütörtök, 14:31)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 317
Utoljára regisztrált : kimi70
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 3 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink