febe fejlec lekerekitett

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 4. előadására 2018. június 5-én (kedden) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló, Pusztamonostort érintve Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Lévay Szilveszter-Michael Kunze: Rebecca – A Manderleymy - ház asszonya musicalt két felvonásban megnézni.

   Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 20 óra, várhatóan 21 óra 45 percre érkezünk haza.

Szereplők:
„Én”: Vágó Zsuzsi, Maxim de Winter: Homonnay Zsolt, Jack Fawell: Bálint Ádám, Mrs. Van Hopper: Szulák Andrea, Frank Crawley: Földes Tamás, Mrs. Danvers: Janza Kata, Beatrice: Füredi Nikolett, Ben: Cseh Dávid Péter, Julyan ezredes: Dézsy Szabó Gábor, Frith: Melis Gábor, Robert: Oláh Tibor, Giles: Csuha lajos, Horridge: Péter Richárd, Mrs. Rutherford: Tímár Katalin..

Közreműködik: A Musical Együttes, a Színház Zenekara, Zalavári Györgyi, Kapeller Anasztázia, Marton Lajos.

Alkotók és stáb:  Dramaturg: Ari-Nagy Barbara, Zenei vezető - Karmester: Makláry László, Karigazgató: Drucker Péter, Koreográfus: Tihanyi Ákos, Koreográfus-asszisztensek: Mirtse Réka, Szüts Rita, Játékmester: Rogács László, Díszlettervező: Horesnyi Balázs, Jelmeztervező: Velich Rita, Rendezőasszisztens: Angyal Márta, Rendező: Béres Attila.

   Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta a Rebecca Daphne du Maurier számára. Valódi sikertörténet született 1938-ban, a szakértők igazi mesterműnek tartják a könyvet, s alighanem igazuk van, hiszen a sztori a XXI. században is izgalmas. A rengeteg sikerkönyvet jegyző szerző több műve élt tovább a filmvásznon, például a Jamaica Inn, a Madarak és az Oscar-díjas Rebecca, melyet itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismertek meg a nézők Alfred Hitchcock rendezésében.

   A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, "Én" elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Côte d'Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van. Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

   Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A rejtélyes mese legelső bemutatójára a Vereinigte Bühnen Wien produkciójában került sor Bécsben - s ezzel a Raimund Theaterben egy két évig tartó sikerszéria indult el, mely aztán a Budapesti Operettszínházban folytatódott.

   Színpadraállítási jogok világszerte: VBW International GmbH, Linke Wienzeile 6., 1060 Bécs, Ausztria, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., web: www.vbw-international.at
Ôsbemutató: 2006. szeptember 28., Wiener Raimund Theater/Vereinigte Bühnen Wien (VBW)Eredeti produkció: VBW
Eredeti logóterv: Dewynters PLC A Rebecca címû darabot Magyarországon a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli.

   Az előadásra 1.400,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletét szíveskedjen magával hozni, amely négy előadásra szól.

A június 5-i előadásra hozza magával, aki megújította a következő 2018/19-es évadra szóló új bérletének árát 10.400- Ft/ bérlet.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
{jcomments off}
Jászfényszaru, 2018. május 24.
                                                                

Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező