febe fejlec lekerekitett

Kedves jászfényszarui Barátaink!

Ezúton sok szeretettel meghívunk Titeket a Cimbaliband zenekar 5 éves jubileumi koncertjére!
Többen is jeleztétek felénk, hogy szeretnétek előre jegyet foglalni baráti körötöknek, családotoknak, vagy csak saját magatoknak,a nagy eseményre. Ezt most megtehetitek, azzal, hogy jelzitek jegyfoglalási igényeiteket az alábbi címre:
(Ha lehet ebben a formában, a megfelelő névvel: Tisztelt Fonó Budai Zeneház! A Cimbaliband 5 éves jubileumi koncertjére szeretnék foglalni 5 darab jegyet, "Cim Balázs" névre! A jegyeket a koncert előtt legkésőbb fél órával, azaz 2011. május 11.-én 20 óra 30 perckor átveszem! Köszönettel: Cim Balázs)


Tehát  Cimbaliband 5 éves jubileumi koncert a Fonó Budai Zeneházban (Bp. Sztergova u. 3) , 2011 május 11.-én  szerdán 21 órakor


Várunk sok szeretettel!

Cimbaliband 5. születésnapi koncert párbajjal, dívával és ehetetlen Szalonnával!


A magyar világzenei élet kiemelkedő zenekara a Cimbaliband elérkezett fennállásának első jubileumához, amit egy hatalmas bulival ünnepelnek meg a Fonóban, a Budapest Folk Fest 2011 második napján,  megannyi kiváló vendéggel, baráttal, meglepetéssel és persze a nagyszerű közönségükkel.

A 2006-ban alakult Cimbaliband rövid idő alatt a fiatal világzene-kedvelő közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. A felállás eleve unikumnak számít zenei palettánkon: szerb harmonikás, magyar hegedűs és énekes, horvát dobos, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros. Mindannyian más-más zenei világból érkeztek. Magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, délszláv muzsika, rock´n´roll, különböző műfajok, de két dolog mégis összetarjta a bandát: a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer, a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a cimbalom Chuck Berry-je ként. Gyors "riffjeivel" változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart a magyar akusztikus "keverőpult" mögül. Koncertjeiken "multikulti" örömzenét játszanak, stílusbeli korlátok nélkül, de mély gyökerektől táplálva.

A zenekar az elmúlt öt évben a magyar fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Művészetek Völgyén  át, a Tavaszi Fesztiválig, de nagy sikereket értek el egész Európában, ahol több mint 40 koncertet, és több fesztiváldíjat mondhat magáénak a Banda.

Legutóbb a Berlini Filmfesztiválon dolgoztak együtt a jubileumi koncert sztárvendégével Gryllus Dorka művésznővel. Közös előadásukban filmslágereket hallhat a nagyérdemű publikum sajátos "cimbali-stílusban" feldolgozva. Több alkalommal volt színpadi partnerük a Csík zenekar virtuóz fúvósa, Makó Péter, aki ismét számos összeállításban színesíti a programot. A banda vendége lesz egy cimbalom- , és egy hegedűpárbaj erejéig az Állami Népi Együttes két hangszeres szólistája, Pál István "Szalonna" prímás, valamint Ürmös Sándor cimbalmos. Két táncegyüttes is csatlakozik az ünneplő csapathoz, a fiatal, erőtől duzzadó Fricska Tánccsoport, és a román táncok lelkes tolámcsolója a Cerbul de Aur. Állandó vendégeik sem maradhatnak le a listáról, így fellép még az ex-Cimbaliband tag, Rodek Krisztián tamburás (Kolo zenekar), Agatics Krunoszláv "Kico" harmonikás (Zora), Gera Gábor harmonikás (Pravo) és a fiatal tehetséges hegedűs Solymosi Máté "Rigó" (Emse). A koncert után a Zagyva Banda táncháza gondoskodik majd a hamisíthatatlan Budapest Folk Fest hangulatról.

2011-re a zenekar új klippet, sok új számot, és rengeteg nyári fesztiválkoncertet ígér. Ősszel pedig studióba vonulnak, és megkezdik az új lemez munkálatait, melyet reményeik szerint ismét a Fonó Budai Zeneház jegyez majd soraiban!

Cimbaliband 5 éves jubileumi koncert a Fonó Budai Zeneházban (Bp. Sztergova u. 3) , 2011 május 11.-én  szerdán 21 órakor.



Az esemény a Facebookon: http://www.facebook.com/event.php?eid=192779207423783

www.cimbaliband.hu

www.youtube.com/cimbaliband

www.facebook.com/cimbaliband