febe fejlec lekerekitett

Jászfényszaru Polgármesteri Hivatal

5126. Jászfényszaru, Szabadság tér 1.

a F E L H Í V Á S

tarló hétpróba versenyre

A 2011. július 30-án (szombaton) 9 órakor kezdődő Tarlófesztivál leglátványosabb és legérdekesebb eseménye a tarló hétpróba verseny. Az ügyesség, leleményesség mellett a különböző próbák, játékos feladatok kapnak helyet a közel 3 órás programban.

A versenyre helyi, jász és szomszédos településekről, testvérvárosokból várunk 4 fős csapatokat. Nevezési díj: nincs

 

A csapatok tagjait és egy kísérőt a verseny után ebédre vendégül látjuk.

Néhány hasznos információ a tarló hétpróba versenyről:

1. próba:

Bálaépítés - 30 db kisméretű (40 cm magas 50 cm széles, 70 cm hosszú), 30 db feles kisméretű (40 cm magas, 50 cm széles, 35 cm hosszú), 4 db körbála (120 cm körátmérő, 120 cm magas hálós) felhasználásával (összerakásával) bárminemű látványos tárgyat, alakot alkotni. A látványosság fokozása érdekében a csapatok használhatnak magukkal hozott kiegészítőket (pld. textilt). Az alkotások a fesztivált követően a helyükön maradnak látványosság céljából, így a hozott kiegészítők egyszer használatosak, azokat a csapat nem kapja vissza. Fontos, értékelendő szempont a stabil, látványos, ötletes bálakompozíció kivitelezése. A pontozását 5 fős zsűri végzi, személyenként max.10 ponttal értékelhetik a bála kompozíciót, maximális pontszám 50 pont.

2. próba:

Körbála gurítás - kb. 220 kg-os körbálát 2 főnek 50 méter hosszan kell gurítani, az elért idő függvényében kapják a pontot a csapatok.

3. próba:

Szalmapetrence rakás – egy főnek vasvillával egy földbeállított petrencerúd köré szalmát kell rakni. Két perc alatt minél magasabbra tudja rakni a szalmát a rúd köré, annak függvényében kapja a csapat a pontszámot.

4. próba:

Ekefejhajító -a csapat egy tagja fél kézzel nekifutással meghatározott helytől dobja el azekefejet, három kísérletből a legjobb eredmény alapján kapja a csapat a pontszámot.

5. próba:

Bálaszállítás petrencerudakon - a csapat két tagja 5 db kisméretű bálát (40 cm magas, 50 cm széles, 70 cm hosszú) 50 m távolságra és visszaszállítja a rudakon a bálát, a báláknak a célba be kell érkezniük, a feladat megoldás pontozása idő függvényében történik.

 

6. próba:

Gamó célba dobás - a csapat egy tagja fél kézzel, meghatározott helytől dobja célba a 10 méterre - egy talpára alított körbálára tett fektetett körbála végébe berajzott körökbe - a nyéllel ellátott gamót, a három dobás összesített eredménye alapján kapja a csapat a pontszámot.

7. próba:

Ügyességi feladat - a feladat jellege miatt bővebb információ nem szükséges.

 

Díjazás: az első helyezett 40.000,- Ft, a második helyezett 32.000,- Ft, a harmadik helyezett 24.000,- Ft, a negyedik helyezett 16.000,- Ft értékben vásárlási utalványt kap, további hat helyezett ajándékcsomagot kap. Valamennyi csapat oklevélben részesül. Szponzori különdíjak adományozására is sor kerülhet. Az eredményhirdetés, a díjak átadása a színpadon 14 órakor lesz.

 

Nevezési határidő: 2011. július 18-i postára adással (Polgármesteri Hivatal 5126. Jászfényszaru, Szabadság tér 1. címre, a borítékra kérjük ráírni „Tarlófesztivál”) a nevezési lap kitöltésével, vagy a www. tarlofesztival. hu weboldalról letöltött nevezési lapot Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre július 21-ig elküldeni.

A nevezéssel és a versennyel kapcsolatban felvilágosítást a +36/30-337-3336 mobil számon Tóth Tibor tud adni.

 

Jászfényszaru, 2011. június 15.

 

TARLÓFESZTIVÁL SZERVEZŐBIZOTTSÁGA

 

 

 

Nevezési lap

a jászfényszarui tarló hétpróba versenyre

2011. július 30. 9 óra

 

A település (szervezet) megnevezése: ______________________________

A csapatban résztvevők neve: ____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

A csapat elérhetősége:

- levélcím: __________________________________________

- telefonszám:________________________________________

- E-mail cím: ________________________________________

Kelt: 2011. július ___.

__________________________________

csapatkapitány aláírása