febe fejlec lekerekitett

Rendhagyó FÉBE elnökségi ülés

 

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete május 28-i közgyűlésén megválasztott elnökség és ellenőrző bizottság első együttes ülésére október 1-jén a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény új közösségi színterében került sor.

fotó Berze Lászlóné.

 

Az ülésen áttekintettük az egyesület pénzügyi helyzetét, melyre a megfontolt és takarékos gazdálkodás a jellemző. Az elnökség döntött a XIX. Jótékonysági műsoros est és bál időpontjáról, amely 2012. február 18-án este 18 órakor lesz. A rendezvény fővédnökének Lengyel Boldizsár újságírót (a hatvanas évek közepétől a helyi művelődési ház igazgatója volt), díszvendégnek Balázs Péter színművész, rendező, színházigazgatót kértük fel. A testület egyet értett azzal, hogy a Jászsági Helyi Közösség Egyesülete az ÚMVP IV. tengely LEADER pályázat keretében a FÉBE két célterületre 3,5 millió Ft összegben pályázzon. Javaslatokat gyűjtöttünk a 2012-es év programjához. Javaslatként hangzott el a Kossuth úti óvodára az első óvónő Márkus Mária emlékét megőriző tábla helyezésére.

Az eredményes tanácskozást követően, az augusztus 20-án felavatott kemencében sült disznótoros elfogyasztásával folytatódott a program. A FÉBE történetében első alkalommal szervezett közösséget összekovácsoló rendhagyó összejövetel jól sikerült.

Tóth Tibor