febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2012. november 11-én (vasárnap) délelőtt 9 óra 30 perckor a helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk különjárati autóbusszal Budapestre Magyar Állami Operaház (1061. Budapest, Andrássy út 22.) Suli - bérlet – 2. előadás Mozart, W. A.: Figaro házassága vígopera négy felvonásban, két részben (olasz nyelven, magyar felirattal) megnézni.

 

 

Az előadás 11 órakor kezdődik, vége 14 óra 40 perc, várhatóan 15 óra 50 percre érkezünk haza.

 

Szereplők: Molnár Levente, Fodor Beatrix, Váradi Zita, Bretz Gábor, Gábor Géza, Wiedemann Bernadett, Beöthy-Kiss László, Balga Gabriella, Hábetler András, Jakab Ildikó.

Szövegíró: Lorenzo da Ponte Díszlettervező: Csikós Attila Jelmeztervező: Vágó Nelly Koreográfus: Keveházi Gábor Csanád Karmester: Halász Péter Rendező: Galgóczy Judit

 

Mozart első közös munkája Lorenzo da Ponte szövegkönyvíróval a Figaro házassága volt.

A darab egy eléggé kényes témát érint: az első éjszaka kegyúri jogát. E körül bontakozik ki a cselekmény. A konfliktus az úr és a szolga között bontakozik ki (illetve később a gróf és a grófnő, vagyis férj és feleség között) a végeredmény pedig az, hogy a szolgák megszégyenítik urukat.

A Figaro házasságát Magyarországon 1795. szeptember 28-án mutatta be német nyelven a budai Várszínház. A magyar nyelvű premierre 1858-ban került sor a Nemzeti Színházban. A Magyar Állami Operaház pedig már a megnyitását követő első évadban műsorra tűzte a darabot.

 

Az előadásra a bérletét és az úti költséget 1800,- Ft/fő hozza magával.

 

Aki mind a négy előadásra igényelt bérletet az már korábban a bérletét megkapta kérem, szíveskedjen magával hozni!

 

Akadályoztatás esetén, valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

 

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

 

Jászfényszaru, 2012. október 03.

 

Baráti üdvözlettel:

 

 

Tóth Tibor

szervező