febe fejlec lekerekitett

A hagyományoknak megfelelően február harmadik hétvége szombatja a FÉBE jótékonysági műso­ros estje és bál időpontja, így volt ez ebben az évben is. A jubileumi rendezvény hagyományoknak megfelelően szerveződött, de tartalmában több újelemet és meglepetést is tartogatott a 260 fős vendégkoszorúnak.

Fotó  Dia

 

A FÉBE elnöke, est rendezője köszöntötte a fővédnököket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármestert, Mészáros László nyugalmazott címzetes főjegyzőt, a díszvendégeket Cserháti Ágnes televíziós műsorvezető és kommunikációs tanácsadót, Zsámboki Zsolt Körmendy László-díjas műsorvezető, szerkesztőt. Tóth Gábor Bag község polgármesterét, országgyűlési képviselőt, Lee Kyu-Jin a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnökét és családját. A jubileumi bál alkalmából a rendezvény „háttérmunkásainak” köszöntésére is sor került. Így: Görbéné Réz Enikő virágkötő-mester, Harmatné Boros Mária dekoratőr, Harnos Miklós hang és fénytechnika, Vágó Tibor étekmester.

A rendezvény tisztségviselőinek beszédei, köszöntése után elkezdődött a sokszínű 100 perces báli műsor. A bendzsó, vers, próza, humor, tánc, különböző ének műfajok között mindenki kedvére válogathatott. Szabó Krisztina a nosztalgia jegyében elénekelte az első bálon is előadott My Fair Lady musicalből Eliza dalát. A műsort Sás Péter színművész Milyen szép a világ című világhírű slágerével zárta. Zsámboki Zsolt a hagyományoknak megfelelően bejelentette a vacsorát.

A Vágó Bt. ízletes és bőséges vacsorájának elfogyasztása után a báli nyitó tánc következett. A jelenlévők örömére, nagy sikerrel a volt FÉBE Borostyán táncklub tagjai Radics Tibor – Győri Márta, Barócsi József – Mészáros Anita, Radics Norbert – Nagy Claudia, Ézsiás Barnabás – Lovász Nóra, Kóródi Tamás – Ézsiás Dominika, Vass Dániel – Juhász Bianka adták elő. A Latin-mix koreográfiát készítette és betanította Molnár József tánctanár.

Az 1975 májusában alakult, majd 17 év után az első FÉBE bálra összeállt GOLF együttes, a jubileumi bálra 16 ismert számmal és egy egyveleggel készült. A „fiúk” - Mészáros László, Ézsiás Sándor, Laczkó Lajos, Harnos Miklós, Nádudvari László - kitettek magukért és méltán arattak nagy elismerést.

Fél 11 óra után Czibolya Zoltán és Lukács Pál „rögtönzött rikkancsok” egymást váltva szenzációs hírekként jelentették be, hogy megjelent a FÉBE tollas vagy is a jubileumi FÉBE báli újság. A kiadvány összegezte a húsz bállal kapcsolatos személyeket, főbb adatokat és 60 db színes fényképpel idézte meg az elmúlt 19 évet. Álljon is néhány adat az utókor számára: 22 fővédnök, 19 díszvendég, 6 sztárvendég, 98 fellépő, 207 alkalommal köztük több Érdemes, Kiváló és Kossuth-díjas művész, 7 báli zenekar, 33 alkalommal, 16 bálszépe, 32 udvarhölgy. A 19 év alatt közel 400 fő fellépési díj nélkül szórakoztatta az 5000 fő résztvevőt, legtöbben a 1998-ban 417 fő, legkevesebben 2012 évben 190 fő vett rész. A húsz rendezvény tiszta bevétele 10,044 millió Ft volt, ebből a Jászfényszaruért Alapítvány számlájára 5,232 millió Ft, a FÉBE számlájára 4,812 millió Ft került. Rendezvényként átlagban 501.200,- Ft volt a tiszta bevétel. Az újság megjelenését a gödöllői Rosental Nyomdaipari Kft. szponzorálta. Az újság bevétele 300,- Ft/db is jótékonysági célt szolgál. Az újság Lukács Palinál és Tóth Tibornál megvásárolható.

Éjfélig a miskolci VIDIA zenekar húzta talpalávalót.

A tombola sorsolás után a Bál szépe bizottság dön­tését Molnár József ismertette. A FÉBE bál szépe címet igazoló tanúsító oklevelet Lovász Nórának, az udvarhölgy címeket pedig Fózer Rékának és Komenda Titanillának (Bécs)adta át.

Ezt követően a DOLLY ROLL együttes fokozta a hangulatot, az ismert számokat a táncolok Dollyval énekelték. Az utolsó keringőt a VIDIA zenekar játszotta.

Az est tiszta bevétele 525.000 Ft lett, melyből 270 ezer Ft a Jászfényszaruért Alapítvány, 255 ezer Ft a FÉBE számlájára került.

Köszönet a rendezvény támogatóinak: prof. Dr. Dobák Miklós és családja Budaörs, Samsung Electronics Magyar Zrt., Győriné dr. Czeglédi Márta és családja, Jászapáti 2000 Mg. Zrt., Saturnus Kft. Bp., Bali Kft., Tusor Kft., Berze Lászlóné Bp., Harnos Miklós Jberény, Mészáros László, Nádudvari László, Páldiné Pál Ilona Hatvan, a műsorban tiszteletdíj nélkül fellépők, a tombola felajánlók, valamint tombola, újság és belépőjegyet megvásárlóknak.

A rendezvényen a Pordán Fotó 1520 db képet készített, amely Pordánfotó fecebook oldalán megtekinthető, a kép jobb alsó sarkában található szám alapján lehet után rendelni.

A www.febe.hu honlapon a galériában Karizs Evelin, Pál Alíz és Pordánfotóáltal készített képeket nézhetnek meg az érdeklődők. Az estről 3 óra időtartamban felvétel készült, amelyet Tanczikó-Ruis Beatrix rögzített.

Tóth Tibor