febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete április 2-án (kedd) 18 óra 30 órakor a Rimóczi-kastély megújult udvarára meghirdetett Főtéri nosztalgia koncertet, a rossz idő miatt a művelődési ház nagytermében tartotta meg.

 

Az est folyamán Molnár György harmonikaművész és koncert zenekara, Horoscsák Veronika és Nádas György szólisták léptek fel.

A két órás elő zenés ingyenes koncertre a vártnál kevesebben jöttek el. Az ötfős zenekar - két gitár, zongora, dob és természetesen Molnár György harmonikaművész két harmonikája - és a zenészek profizmusa igazi zenei csemegét és különlegességet jelentett. A zenekari szóló számoknál Molnár György váltva használta a 15 illetve 28 kg súlyt nyomó harmonikáját. Kiválóan játszottak polkát, orosz, olasz, de sok magyar számot a IV. és V. Magyar tánc, A-moll csárdás, a Cigánykaraván és számos magyar sláger zenei változatát. Egyes hangszerek mesterei a harmonika, a gitár, a dob szóló számai is káprázatos volt.

Az est két szóló énekese Horoscsák Veronika a jazz-dzsessz világába kalauzolt el bennünket, még Nádas György édesapja Nádas Gábor zeneszerző legszebb slágereivel aratott méltán nagy sikert.

A lelkes közönség a kétórás koncert végén szűni nem akaró vastapsával köszönte meg a művészek magas színvonalú, maradandó élményt nyújtó műsorát.

A mini projekt a „Jászfényszaru Városközpontjának értékmegőrző megújítása” városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Városközpont Programalap (JFSZ-5.1.1/FVR-2012) támogatásával a Kulturális programcsomag az „Ezerarcú művészet - vigadalmak a főtéren” című JFSZ-5.1.1/FVR-2012-02 azonosító számú pályázati támogatásból valósult meg.  
Tóth Tibor