febe fejlec lekerekitett

Litkei Antal (1913-1997) c. prépost, esperes születésének 100 éves évfordulója alkalmából, Jászfényszarun eltöltött éveinek és munkáságának megörökítésére emléktábla avatására 2013. június 16-án (vasárnap) a szentmise után 12 órakor a plébánia előtt kerül sor, melyre tisztelőit, városunk lakosságát szeretettel meghívjuk.

Litkei Antal

 

 

Az emléktábla elhelyezését a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a „Jászfényszaruért” Alapítvány kezdeményezte, melyhez csatlakozott az Egyházközség és Jászfényszaru Város Önkormányzata.
Az ünnepséget Lovászné Török Magdolna, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi, Idős- és Vallásügyi Bizottság elnöke, a FÉBE titkárhelyettese vezeti.
Litkei Antal Jászfényszarun eltöltött három évtizedes munkásságára, plébánosi tevékenységére dr. Kocsis András az egyházközség világi elnöke, a „Jászfényszaruért” Alapítvány kuratóriumának tagja, Kovács Tamás plébános, Sándor Sándor az egyháztestület tagja, az önkormányzat Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Közbiztonsági Bizottsági elnök emlékezik.
Az emléktáblát Kiss Gábor érseki tanácsos, érdemes esperes, plébános szenteli meg. Az ünnepség koszorúzással zárul.
Az emléktábla arcplasztikájának gipszmintáját Szabó Imrefia Béla szobrászművész, Jászfényszaru város díszpolgára felajánlásként, az egyéb munkáit Tóásó Tibor kőszobrász készíti. A költségeket a kezdeményező és csatlakozó szervezetek, közösségek viselik.
Tóth Tibor