febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2013. október04-én (péntek) 17 órakor a Jászberényből jövő autóbuszra jobb oldalon lévő helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk Gödöllő irányába különjárati autóbusszal Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 1. előadása Jókai Mór: Az aranyemberszínműkét felvonásban megnézni.

 

Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 30 perc, várhatóan 22 óra 40 percre érkezünk haza.

Szereplők: Tímár Mihály: Rékasi Károly, Ali Csordadzsi: Láng József, Timéa, a lánya: Létay Dóra Brazovics Athanáz: Bodrogi Gyula, Zsófia asszony: Molnár Zsuzsa, Athália, a lánya: Pikali Gerda, Kadisa, mérnökkari tiszt: Zöld Csaba, Teréza asszony: Kocsis Judit, Noémi, a lánya: Pataki Szilvia, Krisztyán Tódor: Nemcsák Károly, Fabula János: Katona János

Rendező: Csiszár Imre, Jelmez: Kovács Yvette Alida, Díszlet: Szlávik István, Dramaturg: Gyulay Eszter

A történet, ami a 19. század egyik tipikus kalandregényének indult, méltán válhatott a kapitalizmus, a pénz világának szimbolikus művévé. Tímár Mihály, a legyőzhetetlennek hitt hős története, aki a hirtelen jött gazdagság, a mesés kincsre lelés dacára sem boldog. Mert nincs meg a mindennél fontosabb: az igaz szeretet. A boldogság még is eljön, hogy válaszút elé állítsa a hőst: megválik-e a vagyontól, társadalmi rangtól valamiért, ami kézzel nem fogható, talán csak egy illúzió. Tímár Mihály története kritika: a lélek éhezésének tiltakozása az anyagi világ ellenében.

Az előadásra kérem a bérletét és az útiköltséget 1800,- Ft/fő hozza magával.

Tájékoztatom, ha valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

Jászfényszaru, 2013. október 01.

Baráti üdvözlettel:

Tóth Tibor

szervező