febe fejlec lekerekitett

   2016 kulturalis orokseg napja

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete égisze alatt szeptember 24-én immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a helyi kulturális örökség napja. A Városi Értéktár közösségi termében, 1826-tól a 1980 évek elejéig található érdekes irataiból, kisebb tárgyakból, fotókból került összeállításra egy kamara kiállítás. Ezen a napon a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény is egésznap várta a látogatókat.

   Ekkora időzítették a tisztújítás utáni első a Jászfényszarui Alapítvány kurátoraival is kibővített FÉBE Elnökségi ülését.
   A testület Mészáros Lászlótól az alapítvány elnökétől az alapító tájékoztatást kapott pénzügyi helyzetükről, az elmúlt két évben végzett munkájukról, és a jövő terveiről.    
   Többségében a két önálló közhasznú szervezet a jövőben is együtt működik és kölcsönösen támogatják egymás tevékenységét Jászfényszaru és az itt lakók érdekében.
   A FÉBE is áttekintette az elkövetkező félév programjait, annak pénzügyi vonzatait. Döntés született az Igazgatók táblájának támogatásáról, FÉBE CD 2 verses lemez kiadásáról. A pénzügyi helyzet, ha engedi, akkor a december 28-i Óévbúcsúztató est is megrendezésre kerül a Régi Kaszinó étteremben. A FÉBE XXIV. Jótékonysági műsoros es és bál február 18-i megtartásával kapcsolatos feladatokat is megbeszélték.

  Tóth Tibor {jcomments off}