febe fejlec lekerekitett

                        
Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2016. december 9-én (pénteken) 16 óra 30 perckor Jászberényből induló autóbuszra, majd 17 órakor a Jászfényszaru Városházától kifelé haladva a helyi autóbuszmegállókban jobb oldalon lehet felszállni és Hatvanon át az autópályán megyünk a József Attila Színházba Bánffy bérlet 3. előadására (Budapest, Váci út 63. Telefon: 270-7514). Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio vígjátékot két felvonásban megnézni.

   Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 45 perc, várhatóan 23 óra érkezünk haza.
Szereplők: Maryska: Fekete Réka Thália, Francin, a férje, a sörgyár gondnoka: Zöld Csaba,
Pepin, a nagybátyja, cipész: Ujréti László, Gruntorád doktor, a sörgyári igazgatótanács elnöke: Gazdag Tibor, Boda Červinka, mesterfodrász: Fila Balázs, Bernádek, kovácsmester: Ömböli Pál, De Giorgi, az önkéntes tűzoltók parancsnoka: Chajnóczki Balázs, Svoboda, pincér: Vaszkó Bence, Zenészek: Grósz Zsuzsanna, Mike Krisztián, Sánta Martin, Szereplők: A Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói.

Alkotók és stáb: Díszlet: Horesnyi Balázs, Jelmez: Kérpáti Enikő, Dramaturg: Németh Dóra, Koreográfus: Gyöngy Zsuzsa, Zeneszerző: Dobri Dániel, Korrepetitor: Grósz Zsuzsanna, Súgó: Pauk Éva, Ügyelő: Balázs László, Asszisztens: Czipó Gabriella, Rendező: Hargitai Iván.
Francin, a kisvárosi sörfőzde gondnoka csendes, visszahúzódó, szinte aszkéta életmódot folytat, míg felesége, a bájos és mindenki által szeretett Maryska szereti a társaságot, a sertéshúst és a sört. A sörfőzde igazgatósága szigorú ellenőrzést ír elő, így Francin kénytelen mindenről jelentést írni. A helyzet csak tovább nehezedik, mikor megérkezik nagybátyja, a kissé zajos és nagyvilági életet élő Pepin. A rendkívül álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre. Francin rádiót vesz, s ez a nagyszerű találmány végképp bebizonyítja az embereknek: eljött a "lerövidítések" korszaka, minden közelebb került, csökkennek a távolságok. A cég gépkocsit vásárol a lovak helyett, Pepin lefűrészeli az asztal lábait, Maryska pedig rövidre vágatja combig érő haját…
Bohumil Hrabal örököseinek engedélyét a Hofra Kft. közvetítette (www.hofra.hu).

   Az előadásra az úti költséget 1.800,- Ft/fő mindenki hozza magával. A bérletet mindenki megkapta, négy előadásra szól, kérem, szíveskedjen magával hozni!    
   Akadályoztatás esetén, valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

   A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

Jászfényszaru, 2016. december 05.
                                                                   Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező{jcomments off}