PostHeaderIcon Óévbúcsúztató szórakoztatóest

oevbucsuztato 2017

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete együtt működve a Vágó Tiborral a Régi Kaszinó étterem és kávézó üzemeltetőjével a művelődési ház nagytermében IV. alkalommal 2017. december 29-én (pénteken) 18 órakor óévbúcsúztatót tart.

   Az est kulturális műsora egy népi vígjáték, témája egy jászfényszarui nevezetes személyhez – a későbbi főbíróhoz – Szűcs Mihályhoz kötődik. A tartalom természetesen az akkori népi környezetbe, szokásokba, néprajzi elemekbe lett „becsomagolva”. A történet alapját az 1892-ben a szerző kiadásában Szűcs Mihály Életleírása című könyv szolgáltatja, melyet a FÉBE 1996-ban hasonmás díszkiadásban jelentett meg.

   A 70 perces népi vígjáték – mely nem tudta felölelni a címszereplő életútját, csupán néhány elemét – 1861-ben játszódik. Szűcs Mihály ekkor 38 évesen községi belrendőr beosztást töltöttbe. A forgató könyvet írta a darabot rendezte Hortiné dr. Bathó Edit a Jász Múzeum igazgatója, számos köztük - a FÉBE Tiszteletbeli tag - kitüntetés birtokosa. A darabot a több rangos elismeréssel rendelkező Jászsági Hagyományőrző Egylet 40 fős tagsága adja elő. A két főszerepet, Szűcs Mihályt Mezei Balázs Jászapátin elő egyleti tag, feleségét Berze Teréziát a jászfényszarui Misinkóné Palócz Erzsébet egyleti és FÉBE tag alakítja. Az előadás során, a színpadon láthatjuk Görbe Jánosné Amálkát egyleti és FÉBE tagot is.
A szilveszteri hangulat megalapozásáról a Jászsági Hagyományőrző Egylet tagsága gondoskodik, melynek költségét a FÉBE fedezi.

   A műsort követően a vacsora több fogásos hideg, meleg ételből áll, tetszés szerinti választással, korlátlan fogyasztással.
   Az est vacsora költsége egy pohár pezsgővel együtt 2500,- Ft/fő, az italfogyasztást mindenki rendelése szerint fizeti.

   Az Óévbúcsúztató szórakoztatóesten, mint egy 200 főnek tudunk asztallal együtt helyet biztosítani. Jelentkezni a vacsora árának elővételben történő befizetésével, asztalfoglalással november 15-től december 22-ig az étteremben a presszórészen, valamint a Városi Értéktárban személyesen vagy +36/30/337-3336 mobil számon Tóth Tibornál folyamatosan lehet. A rendezvényre a helyieken túl a környező településen élő tagjainkat és barátainkat is várjuk, hogy közösen és vidáman búcsúzzunk a 2017 évtől.
                                                                                                                                Tóth Tibor
    

Módosítás: (2017. december 05. kedd, 20:07)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 313
Utoljára regisztrált : rtkilpeseqj1987
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink