PostHeaderIcon Jászsági

PostHeaderIcon Kiss László művésztanár életmű kiállítása

kiss laszlo meghivo 2017

Módosítás: (2017. március 27. hétfő, 16:21)

 

PostHeaderIcon Jász Múzeumi előadás

jaszkurt vagy lehel kurtje eloadas 2017

 

PostHeaderIcon Redemptio újság Jászfényszarui terjesztése

redemptio ujsag 2017 1

   A lap megjelentetését az elmúlt 23 évben a Jász Múzeumért Alapítvány vállalta fel, Hortiné dr. Bathó Edit Jász Múzeum igazgatója, a FÉBE Tiszteletbeli tagja, a Redemptio lap alapítója és felelős szerkesztőjének áldozatos tevékenységének köszönhetően. A több mint két évtized alatt az újság megjelenésében és tartalmában jelentősen fejlődött. 2006-tól 24 oldalon, jelenleg 28 vagy ettől is több oldalon színes kiadásban két havonként 1000 példányban jelenik meg.
   A 2017 évi kiadáshoz, a rendszeres megjelenéshez az előfizetők és az újságot megvásárlók 300,- Ft-tal példányonként járulhatnak hozzá.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulásától felkarolta, bonyolítja az újság Jászfényszarun a lakosság és az elszármazottak körében való terjesztését. Havi 40 példány értékesítését végezzük.
   A XXIV. évfolyam 1. februári 36 oldalas számából egy kis ízelítő: valki Zytás István magyar királyi főhadnagy visszaemlékezései az 1929 és 1937 közötti jászberényi szolgálati éveire; A jász Donáth; Határjelek a Jászságban; A jászok világa Budapesten; Búcsú Bedőné Bakki Katalin karnagytól; JÁSZSÁGI FESTŐK – A „Festők lakomája”; JÁSZ-KUN KÖZÉLRTI ARCKÉPCSARBOK – Dávid Sándor Jászszentandrás; Igazgatók táblájának avatása Jászfényszarun; A Jász Lovas Bandérium 25 éves.
   Kérjük tagjainkat, érdeklődőket, hogy a FÉBÉ-nél fizessenek elő az újságra 1800,- Ft/év, vagy egy-egy lapszámot 300,- forintért megvásárolhatják Hangosiné Réz Máriánál a 3A Takarékszövetkezet helyi kirendeltségén, vagy Városi Értéktárban Szentcsalád tér 12 szám alatt Tóth Tibornál. Az elszármazottaknak igény esetén, postán juttatjuk el a lapot.
                                                                                                                               

 Tóth Tibor

Fotó: 2017. évi 1. szám első oldala

Módosítás: (2017. március 27. hétfő, 10:03)

 

PostHeaderIcon Jászsági Évkönyv - 2016

jaszsagi evkonyv 2016 

A Jászsági Évkönyv Alapítvány által december elején került kiadásra, a Pethő László ny. főiskolai tanár, egyetemi decens által alapított és szerkesztett Jászsági Évkönyv sorrendben a huszonnegyedik kötete. A Jászsági Évkönyv 312 oldalán öt fejezetben 26 írást, tanulmányt tartalmaz. Szép és tartalmas ajándék.

Módosítás: (2017. január 04. szerda, 19:31)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 171
Utoljára regisztrált : uqatud
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 1 új regisztrált
A hónapban : 2 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink