PostHeaderIcon Jászsági

PostHeaderIcon Múzeumok, Galériák éjjel - nappal Jászberényben

muzeumok ejszakaja 2018 plakat

Módosítás: (2018. június 14. csütörtök, 10:16)

 

PostHeaderIcon Múzeumi Esték

meghivo 2018 06 07

Módosítás: (2018. június 01. péntek, 18:39)

 

PostHeaderIcon Múzeumi esték

meghivo 2018 05 24

Módosítás: (2018. május 22. kedd, 08:38)

 

PostHeaderIcon Molnár János festő- és grafikusművész kiállítása a Jász Múzeumban

meghivo 2018 05 10

Módosítás: (2018. május 07. hétfő, 13:33)

 

PostHeaderIcon Kitüntették...

szabo laszlo kituntetese

   Jászberény Város Önkormányzata az általa alapított kitüntetéséket április 3-án a Lehel Film- Színházban a Város Napján adta át.
   Jászberény Város Zirzen Janka Közoktatási díjban részesült Szabó László a Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója.
   A szakközépiskolában 1976-ban villamos szakmai tantárgyak oktatásával kezdte pályafutását. 1987-ben műszaki igazgatóhelyettes lett. 24 évig ebben a beosztásban jelentős szerepet játszott az iskola szakképzési arculatának kialakításában, a piacképes szakmák bevezetésében és a tananyagfejlesztésében.
   2012-ben az Egri Főegyházmegye fenntartásába került iskola igazgatójának nevezték ki.
   A pályafutása során részt vett tankönyvek írásában, bírálatában. Nagy szerepe van abban, hogy az iskola sok eredményes pályázatot valósított meg.
   A jászfényszarui születésű tanár, aki a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. Felügyelő Bizottságának megalakulásától húsz éve tagja. Jászfényszaru Város Önkormányzata a városért végzett munkájáért 2016. augusztus 19-én Jászfényszaruért Emlékéremben részesítette.
   Az olvasók és volt és jelenlegi tanítványai nevében gratulálunk!
                                                                                                                  Tóth Tibor

Módosítás: (2018. április 23. hétfő, 08:44)

 

PostHeaderIcon Fiatal Jászsági értelmiségiek konferenciája

jfszgy konferencia zsuri

   Jászfelsőszentgyörgy Község Önkormányzata az 2016-ban és 2017-ben mini konferenciát szervezett helyi felsőfokú ösztöndíjasainak részvételével.
   2018-ban a résztvevők körét szélesíteni kívánták a Jászság, szomszédos települések bevonásával. Céljuk a fiatalok egymás megismerésének elősegítése, a konferencia résztvevőivel együtt értesüljenek, a tudomány, a technika XXI. századi eredményeiről. Kezdeményezik, hogy a lokális konferencia évente más jászsági településen kerüljön megrendezésre, vándor konferencia módjára. Az eddigi konferenciák előkészítését Ménkű János a művelődési ház igazgatója és a haza költözött dr. Turjányi Sándor nyugalmazott egyetemi adjunktus vállalta fel. Megnyerték a konferencia elnökének Nagy Andrást, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott igazgatóját és dr. Pethő Lászlót a Jászsági Évkönyv főszerkesztőjét, aki a konferencia előadóinak publikálási lehetőséget biztosít az évkönyvben az elhangzott előadásokból.
   A háromtagú zsűri elnöke a jászfelsőszentgyörgyi születésű dr. Molnár Sándor a debreceni egyetem intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi tanára volt.
   A március 24-én a művelődési ház nagytermében tartott konferencia 13 órakor vette kezdetét. Az érdeklődők szép számát és az előadókat Nagy András köszöntötte.
   Tizenegy fiatal nevezett a konferenciára, ebből egy főnek Jászapátiból, két főnek Jászfelsőszentgyörgyről, 8 főnek Jászberényből indult el pályája. Az előadók között végzett, már munkába ált és tapasztalatokkal is rendelkezők voltak többségben, de voltak mesterszakos- és doktoranduszhallgatók is. A 15 perces előadások témáját a sokszínűség jellemezte. Néhány érdekesebb témát kiemelve: Az oktatás digitalizálása, tabletek és számítógépek felhasználásával; A Lean vállalatirányítási rendszer bemutatása; Hogyan állapítható meg egy részvény értéke? Avagy milyen főbb pénzügyi információkra fókuszálnak a tudatos befektetők? Új módszerek a holokauszt oktatásában.
   Három elhangozott előadás után kérdések feltételére és hozzászólásra is volt lehetőség bárki részéről. A zsűri elnöke tett észrevételeket az előadásra többségében pozitív megjegyzések, de kritika is hangzott el, majd újabb előadásokkal folytatódott a program.
   A konferencián résztvevők valamennyien nyertesek lettek, aki díjban nem részesült az sem tért haza üres kézzel, mert előadói rutinja tovább erősödött, a felsőfokú szakmai ismereteit gyakorlatban tudta megosztani másokkal. A hallgatóság - köztük magam is - sok új ismerettel gazdagodtunk azon a szombat délután.
   Bízom, benne az elindítók elképzelése szerint a konferencia folytatódik és a jövőben jászfényszarui fiatalra is büszkék lehetünk egy-egy előadás kapcsán.
                                                                                                                    Tóth Tibor

Módosítás: (2018. április 23. hétfő, 08:38)

 

PostHeaderIcon Múzeumi Esték a Jász Múzeumban

20180419 jasz muzeum

Módosítás: (2018. április 06. péntek, 11:43)

 

PostHeaderIcon Állami kitüntetettek

   Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából
Kossuth-díjat adományozott, melyet az Országház kupolacsarnokában kopula csarnokában adták át.

Módosítás: (2018. március 29. csütörtök, 09:54)

 

PostHeaderIcon Jász Múzeum előfizetési felhívása

   A 9. Jászkunság kutatása konferencia 2014-ben Jászberényben került megrendezésre, de kötetével még adós a Jász Múzeum. E hiányt pótolandó a Jász Múzeumért Alapítvánnyal összefogva 2018. május végére június elejére tervezik megjelentetni a Jászkunsági évszázadok című tanulmánykötetet.

Módosítás: (2018. március 29. csütörtök, 09:52)

 
További cikkeink...
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 313
Utoljára regisztrált : rtkilpeseqj1987
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink