febe fejlec lekerekitett

Mihaly Bela 1997   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete együtt működve a Vágó Tibor üzemeltetővel a Régi Kaszinó étterem és kávézó nagytermében az elmúlt évekhez hasonlóan december 28-án (szombaton) 17 órakor VI. alkalommal Óévbúcsúztatót tart.
   A rendezvénnyel egyúttal emlékezünkMihály Béla (1930 – 2001) keramikus, látványtervező iparművész, a FÉBE Tiszteletbeli Egyesületi Tag cím birtokosának közelgő (február 8.) 90. születésnapjára is. Jászapáti neves szülöttje sokat tett Jászfényszaru, a FÉBE és csoportjai (Borostyán Társastánc Klub, a Szűcs Mihály Huszárbandérium) országos szintű megismertetéséért, népszerűsítéséért.

   A zenést est keretébe a jó hangulatról mini Táncdalfesztivál retro műsora gondoskodik. A műsorban fellépnek a Táncdalfesztivál – Énekverseny 2018 és ’19 évi verseny helyi résztvevői, így Czibolya Éva, Jáger János, Lipták Tibor és barátként Papp Benjamin. Vendégként Bagi Zoltán Alattyánról, aki az elmúlt évi verseny III. helyezettje volt, valamit Szolnokról Terjéki Kata művész-tanár, a versenyek állandó zsűri tagja.
   A 90 perces műsort követően a vacsora több fogásos ételből áll, tetszés szerinti választással, korlátlan fogyasztással.
   Az est vacsora költsége, egy pohár pezsgővel együtt 2500,- Ft/fő, az italfogyasztást mindenki rendelése szerint fizeti.

   A kaszinói zenés estre, mint egy 100 főnek tudunk asztallal együtt helyet biztosítani. Jelentkezni a vacsora árának elővételben történő befizetésével, asztalfoglalással december 2-től az étteremben a presszórészen – a rendelkezésre álló helyek számáig – lehet. A résztvevők helyének kijelölését a Vágó Bt. végzi.

Kép és szöveg: Tóth Tibor
Fotó: FÉBE archívum
Mihály Béla a FÉBE IV. Jótékonysági est és bál 1997 év megnyitóján, díszvendégként