PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Ézsiás László sikerei

 versmondo 2018 1 versmondo 2018 2

   Ézsiás László közel két éve Fortuna szekerén utazik és megérdemelten halmozza sikereit. Hetvenedik születésnapjára megjelent CD lemeze melyen 15 saját költemény és további 12 költő versét mondja el. A CD albumot szülőhelye után Budapesten az Alexandra Könyves Házban is bemutatták. Nemzeti ünnepünk alkalmából augusztus 19-én, Jászfényszaru Város Önkormányzata munkásságát Elismerő Oklevéllel és pénzjutalommal díjazta.

 

PostHeaderIcon Négy éven keresztül szólt a Hősök naptára

dr szentvary lukacs 1 dr szentvary lukacs 2

2014. december 8. óta a Kossuth rádióban naponta felcsendült a Hősök naptára, melyben az adott napon éppen száz évvel azelőtt történt I. világháborús hadi eseményeket mutatatták be a magyar katonák által véghezvitt hőstettek mentén. A Hősök naptárának kezdeményezője és megalkotója, dr. Szentváry-Lukács János ny. egyetemi adjunktus a Jászok Egyesületének meghívására előadást tartott a Nagy Háború jászkun hőseiről 2018. szeptember 24-én, Budapesten a Pest megyei Megyeházán.

 

PostHeaderIcon 100 éves születésnapi ünnepség

 

sugarne 1996 08 20 sugarne emlekkonyv 2018   

A Jászberényi Ifjúsági Házban 2018. szeptember 29-én Sugárné Koncsek Aranka - Jászberény Városért Pro Urbe Érdemérem birtokosa - helytörténész 100 éves születésnapi ünnepségére került sor. A több mint százhúsz résztvevőt az eseményre a Jász Múzeum és a Koncsek/Koncsik családok nevében Veliczky Józsefné Koncsik Ilona invitálta. A famílián kívül, a Jászság országgyűlési képviselője, a város alpolgármestere és Jászság szakmabéli helytörténeti kutatói jelentek meg, akikkel Aranka néninek kapcsolata volt az elmúlt évtizedekben. Sára Sándor, a Nemzet Művésze, Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr és filmrendező Koncsek leszármazott is jelen volt.

 

PostHeaderIcon A december hónap értéktári érdekessége

ts takszov reszjegy

TAKARÉKSZÖVETKEZETI - Részjegy

   Félévszázaddal ezelőtt kelt dokumentummal emlékezünk az 55 évvel ezelőtt megalakult jászfényszarui takarékszövetkezetre. 1963. április 27-én tartotta alakuló gyűlését 316 taggal a takarékszövetkezet, melyet Jászfényszaru többségében mezőgazdasági foglalkozású lakosságának igénye hívta életre. Az OTP Szolnok megyei fiókjától július 1-jén 33.000,- Ft jegyzett tőkével megkapta a működési engedélyt. A Bajcsy-Zsilinszky és a Tompa Mihály utca kereszteződés bal oldalán lévő kis bolt átalakításával (Jáger Imre mai portáján) bérelt kisépület, 20 négyzetméterű helységében vette kezdetét a betétgyűjtés és a hitelezés.

 

PostHeaderIcon Gyászhír

 

 

 A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Elnöksége
fájó szívvel tudatja, hogy


KOVÁCS LÁSZLÓNÉ
Tóth Mária

1954 - 2018


egyesületünk alapító tagja,


2018. december 3-án elhunyt.

Temetésére Jászfényszarun

2018. december 10-én (hétfőn)

12 óra 45 perckor

a Szentkereszt (Felső) temetőben kerül sor.

 

Előtte 12 órakor a jászfényszarui

Rk. templomban gyászmise lesz.

A FÉBE emlékét kegyelettel megőrzi!

 

PostHeaderIcon Színház szervezés

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2018. december 9-én (vasárnap) délelőtt 8 óra 30 perckor Jászberényből induló 9 órakor Jászfényszarun Városháza előtti gyülekezéssel kifelé haladvaHatvanon át,különjárati autóbusszal megyünk Budapestre Erkel színházba (1087. Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) Krizantémok bérlet – 1. Giacomo Puccini: A Nyugat lánya operát három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal megnézni.

 

PostHeaderIcon Színházi szervezés

            Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2018. december 7-én (pénteken) 16 óra 30 perckor a Jászberényből induló különjárati autóbuszra 17 órakor a városházától indulva a jobboldalon lévő helyi autóbuszmegállókban vesszük fel bérleteseinket és az autópályán megy a csoport Budapestre József Attila Színházba (1134. Budapest, Váci út 63.) Kaló Flórián bérlet – 2. előadása Rejtő Jenő-Hamvai Kornél-Darvas Benedek-Varró Dániel: Vesztegzár a Grad Hotelben zenés vígjátékot két részben megnézni.

 

PostHeaderIcon Luca napi népzenei koncert a Jász Múzeumban

luca napi koncert meghivo 2018

 

PostHeaderIcon A FÉBE negyedszázados jubileumi ünnepi találkozója

20181103 jubileum  Az évszakhoz szokatlan kellemes, napfényes idő fogadta november 3-án, szombaton délelőtt fél 10 órától a művelődési házhoz érkező egyesületi tagokat, meghívott vendégeket. A regisztráció után – ahol a részt vevők egy emléklapot és egy jubileumi tollat kaptak – a ház előtti parkban, 10 órakor az ünnepség résztvevői körül állták a jubileum emlékére elültetett mamutfenyőt. Az egyesület elnöke elmondta Kókai László erdész, egyesületi tag javaslatára került kiválasztásra a ciprusfélék családjához tartozó örökzöld mamutfenyő. Magyarországon az első világháború előtt kezdtek ültetni egy-egy arborétumba, kastélykertbe e fafajtát. A Szarvasi Arborétumban van egy 140 éves 30 méter magos, hozzánk legközelebb a gödöllői Grassalkovich-kastély parkjában található egy példány. A legöregebb, ismert fa 3200 éves, törzsének átmérője 9 méter, magassága 94 méter, becsült tömege 1000 tonna. A vadonélő állománya is védett. 25 jubileum 1
   A nap hátralévő eseményei a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár földszinti termeiben folytatódott.
   A nagyteremben a Himnusszal vette kezdetét az ünnepség. Ézsiás László erre az alkalomra írt versét mondta el.

 

PostHeaderIcon Gyászhír

 

 A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Elnöksége
fájó szívvel tudatja, hogy


LANGÓ IMRE
1935 - 2018


egyesületünk tagja,


2018. október 10-én, Gödöllőn elhunyt.

 

Temetésére Gödöllőn


2018. október 18-án (csütörtökön)

15 órakor

a Városi Temetőben
(Dózsa György út 35.) kerül sor.


A FÉBE emlékét kegyelettel megőrzi!

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 203
Utoljára regisztrált : yryvyt
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink