PostHeaderIcon Jászfényszaruhoz is kötődnek

Pető Edina Fadette előadóművész több szállal is kötődik településünkhöz. Édesapja Jászfényszarun született, most családjával Pusztamonostoron él. Edina jászfényszarui művészeti iskolában több mint tíz éve zongorát tanít.

peto edina 20151126Sok művészeti ág iránt érdeklődik, többet maga is művel. Tanult zongorázni, énekelni, készsége van a rajzoláshoz, a vers- és prózaíráshoz is.
   A jászberényi Szikra Galériában november 20-án (szombaton) önálló estjére került sor. Műsorát Edith Piaf francia sanzonénekes emlékének szentelte, hiszen ebben az évben ünnepeljük születésének 100. évfordulóját. A galéria emeleti nagyterme zsúfolásig megtelt közönséggel.
   A szuggesztív műsorában a Piaf sanzonok mellett a vetített korabeli képek és megszületésétől haláláig (1915-1961) életének főbb állomásait - két ének szám között - mesélte el. A mély átéléssel előadott közismert dalok, a sok estben megrázó képek, az életrajzi események igazi drámai érzelmeket váltott ki a nézőkben. Az egyórás műsort kérésre taps nem szakította meg, többször előfordult olyan különleges harmónia a szöveg, a kép és ének között, hogy nehéz volt megállni a tetszésnyilvánítást. A végén bepótoltuk, hiszen több percig szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a közönség Edina csodálatos estjét. Már az est végén többekben megfogalmazódott meg kell ismételni az előadást.
   Az együttműködése a galériával decemberben is folytatódott, mert „Advent a kávéházban” címmel december 12-én verses-zenés ünnepi hangolódás műsorára került sor.
   Jászfényszarun eddig elsősorban iskolai rendezvényeket színesítette énekével, a nagyközönség előtt a FÉBE Óév-búcsúztató nosztalgia zenésestjén december 29-én a Régi Kaszinóban lép fel.
 

Tóth Tibor


Fotó: berenycafe.hu

Módosítás: (2017. március 22. szerda, 16:09)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 28
Utoljára regisztrált : kimi70
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink