2008

Reneszánsz vacsora

Reneszánsz vacsora képei 2008.nov .22. Jászfényszaru

ARANYKARÁCSONY

CSILLAGSZÓRÓGYÚJTÁS A VÁROS 15. ÉVFORDULÓJÁN

 

 

 

 

FÉBE első bérleti előadása

FÉBE első bérleti előadása Magyar Színház Budapest
2009. január 31. 12 óra 30 perc indulás Mi jöhet még?! musical komédia két részben.

Fényszaruiak Baráti Egyesülete
Jászfényszaru, Fürst Sándor út 1.

Kedves Bérlettulajdonos, Egyesületi Tagunk, Barátunk!

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2009. január 31-én (szombat) du. 12 óra 30. perckor a helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk különjárati autóbusszal Budapestre Magyar Színházba (VII. Hevesi Sándor tér 4.) Anything-Goes: Mi jöhet még?! musical komédiát két részben megnézni.  Az előadás 15 órakor kezdődik, vége 17 óra 30 perc, várhatóan 19 órára érkezünk haza. 

Szereplők: Szulák Andrea, Auksz Éva, Béres Ilona, Jegercsik Csaba, Bodrogi Gyula, Hüse Csaba, Csengeri Attila, Cserna Antal, Soltész Bözse, Rancsó Dezső, Bede Fazekas Szabolcs, Mihályi Győző, Fillár István, Szűcs Sándor.
Diszlet: Szlávik István Jelmez: Tordai Hajnal Zenei vezető: Fekete Mari Dramaturg: Gecsényi Gyöngyi Koreográfus: Fincza Erika Sztepp: Marchhart Dénes Rendező: Iglódi István

Az előadásra aki a bérletét nem fizette ki az egy előadás árát, és az úti költséget hozza magával.  Valaki valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy a költséget kifizetni.

Az autóbusz költség: 1.000,-Ft/fő

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

Jászfényszaru, 2008. december 07.

Baráti üdvözlettel:

Tóth Tibor
szervező


A Jászfényszaru-i Petőfi Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2009. január 25-én (vasárnap) 16 órai kezdettel a jászárokszállási Görbe János Színjátszó Egyesület előadásában bemutatásra kerül Nóti Károly-Fényes Szabolcs-Szenes Iván NYITOTT ABLAK című két felvonásos zenés vígjátéka.
Szereplők:
Polgármester GUBA JÓZSEF
Polgármesterné NAGY ZOLTÁNNÉ
Piri a lányuk FÜLEKI KRISZTINA
Júlia a sógornője CSIKÓS ERZSÉBET
Várfalusi Őrnagy PETHES KÁLMÁN Tamási Hadnagy VISKI RÓBERT
Gólya őrmester GUBA ERIK
Károly LÓCZY PÉTER
Novotny BÉRES LÁSZLÓ
Erzsi BOGNÁR VERONIKA
Mariska TERENYEI TÍMEA
Sramek MAJOR JÓZSEF
Gréti KAPOSZNYÁK JÓZSEFNÉ
Pincér BÉRES FLÓRA
Zenei kíséret:
Banka Sándorné (zongora), Pál Katalin (szintetizátor) Varga Erzsébet (hegedű).
Technika:
Támba Zoltán
Díszlet, jelmez:
Guba Erik, Guba József, Tóthné Füleki Andrea és a színkör tagjai.
Súgók:
Béresné Sztari Éva, Faragó Lászlóné
Rendezte:
KOVÁCS BÉLÁNÉ
Az előadásra a belépőjegyeket december 20-tól elővételben 800,- 1200,- és 1600,- Ft-os áron lehet megvásárolni.
A jegyek kaphatók: Művelődési Házban (422-137), Takarékszövetkezeti Kirendeltségen, Hangosiné Réz Mária (422-156, 20-3190446), Baranyi Józsefné Nelli (30-6366892), Görbe Jánosné Amálka (423-348, 20-2087031), Kővágó Jánosné Kati (422-923), Lukács Pál (423-286, 20-5146377), Tóthné Basa Éva (422-900, 422-002) szervezőknél, de a 30-3373336 telefonon Tóth Tibornál is megrendelhető.

 A díjazottak
Képek az eredményhirdetésről

Rajzpályázat eredményhirdetése

A meghirdetők a Fényszaruiak Baráti Egyesülete, a „Jászfényszaruért”Alapítvány és az Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola Diákönkormányzata október hónapban a várossá válásunk 15. évfordulója alkalmából helyi tanulóknak három kategóriában rajzpályázatot hirdetett.

A következő elképzelés megjelenítése volt a feladat szabadon választott technikával A/4-es méretű rajzlapon: Mivel szépíteném, fejleszteném, gazdagítanám városomat a következő tizenöt évben?

A kiírásnak megfelelően 28 pályamunka érkezett. A 3 fős zsűri – Lajkóné Tanczikó Tünde, Penczner Sándorné és Tóth Györgyné – munkáját elvégezte és korcsoportoknak megfelelően a következő döntést hozta.

Az I. korcsoport (1-4. osztály) pályázói közül Kovács Tamás 1.b., Mészáros Róbert 3.b., Borbély Evelin 4.b., Dudás Dániel 4.b., Tóth Cintia 4.b., a II. korcsoport (5-6. osztály) pályázói közül Illés Diána 6.a., és a III. korcsoport (7-8. osztály) pályázói közül Rimóczi Dóra 7.c. osztályos tanuló részesült értékes képzőművészeti album könyvjutalomban és oklevélben. A zsűri Dudás Dániel 4.b. osztályos diák másik pályamunkáját különdíjban – képzőművészeti album és oklevél - részesítette.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2008. december 10-én (szerdán) 15,30 órakor a Városháza emeleti folyosóján került sor. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester, és Kaszai Martin diákpolgármester. A díjazott alkotásokból készített kiállítás december 22-ig ugyanitt tekinthető meg.

A díjakat a Fényszaruiak Baráti Egyesülete, és a „Jászfényszaruért” Alapítvány ajánlotta fel, míg az oklevelet Berze Lászlóné iskolai könyvtáros készítette.

A meghirdetők köszönik minden közreműködő segítő munkáját.

Tóth Tibor

a Fotókat Fekete Imréné Bea készítette

Fényszaruiak Baráti Egyesülete „Jászfényszaruért”Alapítvány Általános Iskola, Alapfokú Művészet-

Jászfényszaru, Fürst S. út 1. Jászfényszaru, Fürst S. út 1. oktatási Intézmény és Szakképző

Iskola Diákönkormányzata

Jászfényszaru, Szabadság út 32.

Kedves Kovács Tamás 1.b. Mészáros Róbert 3.b. Borbély Evelin 4.b.

Dudás Dániel 4.b.Tóth Cintia 4.b. Illés Diána 6.a. Rimóczi Dóra 7.c.!

Tisztelt Szülő/k/!

A meghirdetők október hónapban várossá válásunk 15. évfordulója alkalmából a Jászfényszarui Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola tanulóinak három kategóriában rajzpályázatot hirdetett.

Az A/4-es rajzlapon, szabadon választott technikával a következő elképzelés megjelenése volt a feladat:

Mivel szépíteném, fejleszteném, gazdagítanám városomat a következő tizenöt évben?

A pályamunkák elkészültek, az eredményhirdetésre és a díjak átadására, és a díjazott alkotások kiállítására a Városházán kerül sor.

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk 2008. december 10-én (szerdán) délután 15.30 órakor a Városháza emeleti folyosóján tartandó ünnepélyes eredményhirdetésre, és díjátadásra.

A díjazott rajzok kiállítása december 22-ig lesz látható.

Az eredményhirdetésen a pályázó megjelenésére számítunk!

Köszönettel vesszük, ha a díjkiosztáson pályázó örömében – lehetőség esetén – a

szülő is osztozik.

Jászfényszaru, 2008. december 05.

Tóth Tibor Mészáros László Kovács Lászlóné

FÉBE elnöke Kuratórium elnöke Diákönkormányzat vezető