PostHeaderIcon Fiatal Jászsági értelmiségiek konferenciája

jfszgy konferencia zsuri

   Jászfelsőszentgyörgy Község Önkormányzata az 2016-ban és 2017-ben mini konferenciát szervezett helyi felsőfokú ösztöndíjasainak részvételével.
   2018-ban a résztvevők körét szélesíteni kívánták a Jászság, szomszédos települések bevonásával. Céljuk a fiatalok egymás megismerésének elősegítése, a konferencia résztvevőivel együtt értesüljenek, a tudomány, a technika XXI. századi eredményeiről. Kezdeményezik, hogy a lokális konferencia évente más jászsági településen kerüljön megrendezésre, vándor konferencia módjára. Az eddigi konferenciák előkészítését Ménkű János a művelődési ház igazgatója és a haza költözött dr. Turjányi Sándor nyugalmazott egyetemi adjunktus vállalta fel. Megnyerték a konferencia elnökének Nagy Andrást, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott igazgatóját és dr. Pethő Lászlót a Jászsági Évkönyv főszerkesztőjét, aki a konferencia előadóinak publikálási lehetőséget biztosít az évkönyvben az elhangzott előadásokból.
   A háromtagú zsűri elnöke a jászfelsőszentgyörgyi születésű dr. Molnár Sándor a debreceni egyetem intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi tanára volt.
   A március 24-én a művelődési ház nagytermében tartott konferencia 13 órakor vette kezdetét. Az érdeklődők szép számát és az előadókat Nagy András köszöntötte.
   Tizenegy fiatal nevezett a konferenciára, ebből egy főnek Jászapátiból, két főnek Jászfelsőszentgyörgyről, 8 főnek Jászberényből indult el pályája. Az előadók között végzett, már munkába ált és tapasztalatokkal is rendelkezők voltak többségben, de voltak mesterszakos- és doktoranduszhallgatók is. A 15 perces előadások témáját a sokszínűség jellemezte. Néhány érdekesebb témát kiemelve: Az oktatás digitalizálása, tabletek és számítógépek felhasználásával; A Lean vállalatirányítási rendszer bemutatása; Hogyan állapítható meg egy részvény értéke? Avagy milyen főbb pénzügyi információkra fókuszálnak a tudatos befektetők? Új módszerek a holokauszt oktatásában.
   Három elhangozott előadás után kérdések feltételére és hozzászólásra is volt lehetőség bárki részéről. A zsűri elnöke tett észrevételeket az előadásra többségében pozitív megjegyzések, de kritika is hangzott el, majd újabb előadásokkal folytatódott a program.
   A konferencián résztvevők valamennyien nyertesek lettek, aki díjban nem részesült az sem tért haza üres kézzel, mert előadói rutinja tovább erősödött, a felsőfokú szakmai ismereteit gyakorlatban tudta megosztani másokkal. A hallgatóság - köztük magam is - sok új ismerettel gazdagodtunk azon a szombat délután.
   Bízom, benne az elindítók elképzelése szerint a konferencia folytatódik és a jövőben jászfényszarui fiatalra is büszkék lehetünk egy-egy előadás kapcsán.
                                                                                                                    Tóth Tibor

Módosítás: (2018. április 23. hétfő, 08:38)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 231
Utoljára regisztrált : matthiasdeloitte3
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 2 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink