PostHeaderIcon Redemptio a jászok és kunok honismereti újsága!

   redemptio 2018 02

A lap megjelentetését az elmúlt 24 évben a Jász Múzeumért Alapítvány vállalta fel, Hortiné dr. Bathó Edit Jász Múzeum igazgatója, a FÉBE Tiszteletbeli tagja, a Redemptio lap alapítója és felelős szerkesztőjének áldozatos tevékenységének köszönhetően. A negyedszázad alatt az újság megjelenésében és tartalmában jelentősen fejlődött. 2006-tól 24 oldalon, jelenleg 28 vagy ettől is több oldalon színes kiadásban két havonként 1000 példányban jelenik meg.
   A 2018 évi kiadáshoz, a rendszeres megjelenéshez az előfizetők és az újságot megvásárlók 300,- Ft-tal példányonként járulhatnak hozzá.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulásától felkarolta, bonyolítja az újság Jászfényszarun a lakosság és az elszármazottak körében való terjesztését. Havi 40 példány értékesítését végzi.

   A XXV. évfolyam 1. februári 32 oldalas számából egy kis ízelítő: A jánoshidai premontrei rendház titkai; Emlékezés régi jászberényi tanárokra VI.; JÁSZ-KUN KÖZÉLETI ARCKÉPEK – Beszélgetés Besenyi Vendel helytörténésszel; EMLÉKEINK SUBLÓTJÁBÓL – Régi jászberényi polgárházak 2.; JÁSZBERÉNY BÜSZKESÉGEI I. rész Székely Mihály a futball drukker, a vadászat és az autók rajongója; Jászfényszaru várja a Jász Világtalálkozó vendégeit; A jásztelki színjátszók sikere…
   Kérjük a jász-kun honismeretet figyelemmel kísérő tagjainkat, érdeklődőket, hogy a 1800,- Ft/év összegért a FÉBÉ-nél fizessenek elő az újságra. Egy-egy lapszámot 300,- forintért megvásárolhatják Hangosiné Réz Máriánál a 3A Takarékszövetkezet helyi kirendeltségén, vagy Városi Értéktárban Szentcsalád tér 12 szám alatt Tóth Tibornál. Az elszármazottaknak igény esetén, postán jutatjuk el a lapot.
                                                                                                                                
Tóth Tibor

Módosítás: (2018. április 23. hétfő, 08:55)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 317
Utoljára regisztrált : kimi70
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink