PostHeaderIcon Színházi szervezés

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 3. előadására 2018. május 31-én (csütörtökön) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló, Pusztamonostort érintve Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Kálmán Imre: A Marica grófnő című operettet két felvonásban megnézni.

   Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 20 óra, várhatóan 21 óra 45 percre érkezünk haza.

Szereplők:
Marica: Bordás Barbara, Tasziló: Vadász Zsolt, Dragomir Populescu Moritz herceg: Földes Tamás, Liza: Dancs Annamari, Liebenberg István: Laki Péter, Bozsena: Kállay Bori, Kudelka: Dézsy Szabó Gábor, Tschekko: Melis Gábor, Manja: Frankó Tünde, Csendőr: Langer Soma, Cigányprímás: Szajkó József.

Közreműködik: szólót táncolnak: Ottlik M. Laura, Sik Milán, Szalai Emese, Gallai Zsolt, Széphalmi Pál, Jakab Dániel, a Színház Balettkara, a Színház Énekkara, a Színház Zenekara.

Alkotók és stáb: Karmester: Makláry László, Karigazgató: Drucker Péter, Koreográfus-asszisztensek: Lendvai Zsolt, Játékmester: Bori Tamás. Díszlett- és jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes, Rendező: Kerényi Miklós Gábor.

   Ha A Csárdáskirálynő Kálmán Imre legtöbbet játszott műve, akkor kétségkívül a Marica grófnő a legizgalmasabb és legkedveltebb. Ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges, mégis korszerű történet elevenedik meg különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről.

   A történet kicsit romantikus, de viharos. A saját családi vagyonának nyakára hágó, gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló szégyenében Erdélyben, a Decsényiek ősi birtokán vállal gazdatiszti állást, Török Béla álnéven. Minderről mit sem tudva, egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok úrnője, Marica, hogy eltemetkezzen a vidéki magány csendjében. S mivel minden kérőjében hozományvadászt lát, elhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű bárónak. Közben persze felbukkan a Marica által csak kitaláltnak vélt Zsupán, aki Tasziló jó barátja, és kedvéért vállalja az álruhát, de e jelmezben beleszeret barátja húgába, aki persze mit sem ért az egészből. A sztorit egy útjáról eltérített levél, a "segítőkész" barátok és rokonok ténykedése bonyolítja, és természetesen elmaradhatatlan a lélekből szóló gyönyörű hegedűszó...

   Ebben  Kálmán Imre hihetetlen dallamgazdagsága, mely ezúttal is a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolja a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmy-ig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig, no és a cigányzenéig. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám... s közben mindannyiunknak megadatik a remény: meg lehet menekülni a legnehezebb helyzetekből is, sőt, meg lehtet találni az igaz szerelmet, ha az embernek van gerince, szíve, bátorsága!

   Az előadásra 1.400,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletét szíveskedjen magával hozni, amely négy előadásra szól.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok.

Jászfényszaru, 2018. május 24.
                                                                

Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező

Módosítás: (2018. május 28. hétfő, 08:25)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 203
Utoljára regisztrált : yryvyt
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink