PostHeaderIcon Kulturális Örökség Napja (KÖN) Jászfényszarun

   KON 20182003-ban az UNESCO elfogadta a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményt. A mai napig valamivel több, mint 130 ország csatlakozott a nemzetközi egyezményhez. A Magyar Parlament 2006-ban a XXXVIII. kihirdető törvény megalkotásával lehetővé tette az egyezmény ratifikálását, melynek eredményeképpen hazánk harminckilencedikként csatlakozott az egyezményben részes államok sorába. Ezt követően Magyarországon is megrendezésre kerül KÖN.
   Az Európa Tanács 2018. évi témaajánlata, a MEGOSZTÁS MŰVÉSZETE arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, miként mutatjuk be örökségünket. A Kulturális Örökség Európai Évében különös figyelmet fordítunk arra, hogy hangsúlyozzuk a hazai és az európai örökség közös vonásait, értékeit, szellemiségét.

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete hét évvel ezelőtt csatlakozott a mozgalomhoz és rendezi meg helyi szinten az utóbbi években a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárral együttműködve a kulturális örökség napját Jászfényszarun.
   A helyi örökség fontos bemutató tárháza a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény (Jászfényszaru, Somogyi Béla út 24.) szeptember 15-én 10 óra és 15 óra között KÖN keretében várja látogatóit.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete
a Városi Értéktár (Szentcsalád tér 12.) közösségi termében Jászfényszaruhoz kapcsolódó legszebb nyomdai meghívókból, - ami fontos és pontos kortörténeti dokumentum - rendez kamara kiállítást. A kiállítást 2018. szeptember 17. -21. között hétfőtől péntekig 9 - 12 és 13 - 17 óra között lehet megnézni.

                                                                                                                     Tóth Tibor

Módosítás: (2018. augusztus 28. kedd, 16:26)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 231
Utoljára regisztrált : matthiasdeloitte3
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 2 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink