febe fejlec lekerekitett

  

ELŐFIZETÉSI FELHÍVÁS

Már hírt adtunk arról, hogy december közepére megjelenik Zsámboki László: Jászfényszaru diáksportjának története című könyv. A 170 oldalas kiadvány 1962-től négy évtized helyi diáksport történetét mutatja be az elért eredmények tükrében. Természetesen számok és eredmények nevekhez-diákokhoz kötődnek. A kötetben sok fekete-fehér, színes fotó és több mint 1000 név szerepel, akik valamennyien hozzájárultak az iskola, a település jó hírnevének öregbítéséhez. Rájuk, valamennyijükre büszkék lehetünk. Nevüket, eredményeiket a szerző jóvoltából hitelesen megőrizzük az utókor számára.

A szerzőtől idézve: „…bízom abban, hogy a sok szép eredmény, a hozzájuk fűződő nevek, kíváncsivá teszik, és olykor-olykor örömmel töltik el az olvasót.”

Az iskolai asztalitenisz, atlétika, kézilabda, sportolj velünk verseny eredményei mellett riportot olvashatunk Tóth Gáborral a fiú súlylökés iskolai csúcstartójával, a jászfényszarui származású Páldiné Pál Ilona olimpikonnal. A kiadvány Berze Éva, Büchler Éva, Fáczán Izabella, Túróczi Ildikó és Zsámboki Zsolt visszaemlékezését is tartalmazza. Ők is voltak diákok fejezett rövid visszatekintést ad a fényszarui labdarúgó aranycsapatára, asztaliteniszezőkre, női és férfi kézilabdásokra, és a sakkozókra.

A kiadvány költségének fedezéséhez előfizetőket gyűjtünk. Az előfizetők nevét a könyv végén az utókor számára megörökítjük. A könyv előfizetési ára 1500,- Ft. November 30-ig Városi Könyvtárban Bujdosó Katalinnál, Iskolai Könyvtárban Berze Lászlónénál, Jász-Takarékszövetkezet helyi Fiókjában Hangosiné Réz Máriánál, Szabó Istvánné Dávid Erikánál, Kővágó Jánosnénál, Lukács Pálnál és a Rimóczi-kastélyban Tóth Tibornál lehet.

Tóth Tibor