febe fejlec lekerekitett

A Jászsági báli rendben február harmadik hétvégének szombatja a FÉBE jótékonysági műso­ros estjének és báljának időpontja, így volt ez ebben az évben is. A rendezvény fővédnöke ezúttal Jászárokszállás szülöttje és díszpolgára Dr. habil Szabó Béla professor emeritus, az Egri Eszterházy Károly Főiskola professzora volt. Fényszaruhoz való kötődését az jelenti, hogy Girtler Kálmán és feleségének Antal Ilonának keresztfia.

Megnyitó beszédében a következőket mondta: „…Itt bérmálkoztam 1953 tavaszán. Minden évben rövidebb, hosszabb ideig vendégesked­tem a keresztszüleimnél. Az itt szerzett élmények, emlékek, események meghatározóak voltak az életemben. Amikor látogatóba jöttem a városba, ritkán mulasztottam el sétámat az ismerős utcákban, tereken. Örömet jelentett, ha valami újat, fejlődést, változást fedeztem fel. Nagyra értékelem a Vörösmarty idézetet a városháza homlokzatán. „A múltat tiszteld, s a jelent köss jövendőhöz!”– ami kifejezi a város szellemiségét. Az itt élő emberek múlt és jelen tör­ténelmének megbecsülését igazolja az országos hírű, nemzetközileg is elismert Huszárbandé­rium, a Jászsági Világtalálkozókon való részvétel, a FÉBE tudományos és kulturális rendez­vényei, a város életében kiemelkedő szerepet vállaló orvosok emléktáblája, a pedagógusok, a világháborús hősi halottak emlékműve. Örülök, hogy a település továbbra is megőrizte kert­város jellegét. Úgy gondolom, hogy a város életének irányítása hozzáértő kerekben volt, és van, mert a jelent és a jövőt is meghatározó, megalapozott tervei vannak. Kívánom, hogy le­gyenek mindig jókedvűek! Az ókori görög filozófus, Demokrítos szerint – a jókedv eszköze a félelem elkerülésének. Igen! Aki nem fél, bátran mer kezdeményezni, feladatokat végrehaj­tani, becsületes munkával a bőséget, a jólét feltételeit előteremteni. Kívánom, hogy a mai esetén legyenek vidámak! Mulassanak jól, hogy a jövőben is emlékezetes maradjon a mai találkozás...”

 

A bál díszvendége a Jászdózsán élő Kóródi Anikó operaénekes a bál előestéjén tudatta, hogy egy vírus megtámadta hangszalagját, így fellépését kénytelen volt lemondani.

A műsort Cser­háti Ágnes, Zsámboki Zsolt páros vezette.

Az énekesi pályára készülő Dobák Attila fiatal tehetség, a Dobák nagypapától tanult Kacsóh Pongrác János Vitézéből Egy rózsaszál szebben beszél dalt a 90 éves nagymamájának énekelte.

Harmath József Simon István: Nem elég című versét nemcsak kiválóan adta elő, hanem az élményt hang és fénytechnika is fokozta.

Szabó Krisztina énekművész az opera irodalom egyik legnehezebb énekszámát Puccini: Pillangó kisasszony nagyáriáját énekelte.

Dobák Attila Mozart Papageno áriával és a My Fair Lady musicallel bűvölte el a közönséget.

Csomor Csilla színmű­vész Gyárfás Endre gyűjteményéből Szent László pénze című mondáját tolmácsolta.

Szabó Krisztinától ismert melódiát Time To Say Goodbye hallottuk.

Bordásné Kovács Katinka Babits Mihály Örökké kék a felhők fölött című hitvallásából adott elő részletet.

A műsort Dobák Attila egy Elthon John és Zerkovitz Béla: Csókos asszony című operettből Van a Bajza utca sarkán egy kis palota énekszámokkal - a közönség szűnni nem akaró vastapsa mellett - zárta.

A Vágó Bt. ízletes és bőséges vacsorájának elfogyasztása után a báli nyitó tánc következett.

A Borostyán Táncklub volt 12 táncosa Molnár József koreográfiáját a vérpezsdítő latin szamba táncot adták elő.

A nyitó táncot követően már 21 órától a VIDIA zenekar zenéjére ropták a táncot a jelenlévők.

Az est sztárvendégei Marót Viki, és a Nova Kultúrzenekar, mint egy óra időtartama alatt fergeteges rock and roll partit adtak, melyre fiatal és idős egyaránt táncra perdült.

Éjfélkor Fehér Csaba és Győri Márta látványos és akrobatikai elemekkel telitűzdelt saját koreográfiájú táncukat mutatták be.

A tombola sorsolás után a Bál szépe bizottság dön­tését Molnár József ismertette.

A FÉBE bál szépe címet igazoló tanúsító oklevelet Pál Haj­nalkának az udvarhölgy címeket pedig Nagy Klaudia, és Vass Annamáriának adta át.

A terem ízléses és szép dekorációját Harmathné Boros Mária készítette.

A színpadi virágkompozíció Görbéné Réz Enikő munkáját dicséri.

Rendezvény egészét Harnos Miklós és Fekete Imre hangosította.

Az est tiszta bevétele 335.000 Ft lett, melyhez a pénzadományok és a tombola felajánlások nagyban hozzájárultak, melyeket ezúton köszönünk.

A www.febe.hu honlapon a galériában 157 fotót nézhetnek meg az érdeklődők.

A XIX. FÉBE bálra 2012. február 18-án kerül sor.

A bálon készült fotók megtekinthetők a galéria albumjaiban: album1 album2