PostHeaderIcon HÉT LEADER PÁLYAZAT VÁROSUNKBÓL – 20 millió Ft értékben

A Fényszaruiak Baráti Egyesületétől kettő, a „Jászfényszaruért” Alapítvány egy Leader pályázatot nyújtott be.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium 76/2011.(VII.29.) rendelete határozta meg a 2011-2013 közötti időszak Leader eljárás és támogatás új feltétel rendszerét. A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete (JKHK) elnöksége, közgyűlése a fenti rendeletben meghatározottak szerint vizsgálta felül a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiáját (HVS). Az egyesülethez szeptember hónapban 104 projekt javaslat érkezett be a jogosult 17 jásztelepülésről. A JKHK Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) valamennyi projekt öletet a HVS-hez való illeszkedőnek ítélte. A szeptember 30-al megnyílt az ügyfélkapu, melyen keresztül elektronikusan november 15-ig lehetett beadni a meghirdetett tíz célterületre a már jóváhagyott projekt javaslat alapján - a részletesen kidolgozott és kötelező mellékletekkel ellátott - a támogatási kérelmeket, pályázatokat.

A településünkről Jászfényszaru Város Önkormányzatától három, a Fényszaruiak Baráti Egyesületétől kettő, Római Katolikus Egyházközségtől, a „Jászfényszaruért” Alapítványtól egy-egy projekt javaslatot fogadott be a HBB. Október hónapban elkezdődött a pályázatok részletes kidolgozása, együttműködő partnerek keresése, árajánlatok beszerzése és egyéb csatolandó dokumentumok kitöltése.

Jászfényszaru Város Önkormányzat a hagyományőrző programok és a jász identitás rendezvények keretein belül célterületre az V. Tarlófesztivál költségeire, amely 2012. augusztus 4-én lesz 2987 eFt-ra; a szabadidős és sporttevékenységek szolgáltatások fejlesztés célterületre sport eszközökre 2513 eFt-ra; a természeti és kulturális örökség megőrzése célterületre népi játékok eszközeire 1608 eFt-ra adott be pályázatot.

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete a jászsági nonprofit szervezetek célszerinti tevékenységéhez kapcsolódó eszközök beszerzése célterületre, a FÉBE tevékenységének bemutatása és megőrzése az utókor számára kapcsolódó eszközökre 378 eFt értékben, a természeti és kulturális örökség megőrzése célterületre a Jászsági lokálpatrióta közösségeket bemutató kiadvány megjelentetésére 2.702 eFt értékben készített el pályázatot.

A Római Katolikus Egyházközség a természeti és kulturális örökség megőrzése célterületre, a Szent Családszobor (műemlék) felújításának költségére 2261 eFt összegre pályázott.

A „Jászfényszaruért” Alapítvány a természeti és kulturális örökség megőrzése célterületre, helytörténeti kiadvány megjelentetésére 3971 eFt-ra nyújtott be pályázatot.

Kedvező elbírálás estén 16,4 millió Ft Európai Uniós forrással lesz gazdagabb településünk. A projektek megvalósításának összege a saját erőst is figyelembe véve megközelíti a 20 millió forintot. A nyertes pályázati értesítéstől maximum 24 hónap állrendelkezésre a pályázati célok megvalósítására.

Dicséret illeti a projektiroda munkatársait, a projekt gazda képviseletében dolgozókat, a LEADER HACS Jászapáti munkaszervezetének tagjait és vezetőjüket Mihályi Mónikát, akik minden segítséget megadtak, hogy 45 nap alatt a hét pályázat a megadott határidőre elkészüljön.

Tóth Tibor

 

Módosítás: (2017. március 22. szerda, 12:48)

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 317
Utoljára regisztrált : kimi70
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink