febe fejlec lekerekitett

Szabó László: Az életem volt a futball

Szabó László tanár úr élete utolsó éveiben Jászfényszaru sportéletének egyik lényeges fejezetét kívánta feldolgozni. Csak örülhettünk a vállalkozásának, mert a fényszarui fociról valóban ő tudta a legtöbbet. Több mint 20 éven át volt a foci csapat edzője. Az összegyűjtött tényeket, adatokat, fotókat s egy kiadvány formájában szerette volna az utókor részére átadni. Nem érhette meg.

Halála után a családja, régi kedves iskolatársa, tanítványai, focistái felvették az elejtett fonalat és sajtó alá rendezték az összegyűjtött értékes ismeretanyagot. Jászfényszaru Város Önkormányzata vállalta a kiadás költségeit, s ennek köszönhetően hamarosan napvilágot lát Szabó László munkája.

A tanulmánykötet tényeket, adatokat közöl a jászfényszarui labdarúgás szervezetéről, az egyes csapatokról (fotókkal, nevekkel dokumentálva), egyes meccsekről, híres vendégfocistákról. Maróti István, Farkas Gyula és Pál István visszaemlékezései hű képet festenek múltunk egy-egy szeletéről.

A kiadvány függelékében egy rövid fejezet a fényszarui színjátszás történetébe enged bepillantást néhány fotó és adatok segítségével.

Szabó László Az életem volt a futball című munkája színes borítóval, ragasztókötött kivitelben, fekete-fehér fotókkal, 64 oldal terjedelemben készül, s ez év augusztusában jelenik meg.

Akiknél elő lehet fizetni a kiadványra:

Rózsa Imre, Rosenberg hp. u. 5.

Farkas Gyula, Fürst S. u. 63.

Szabó Lászlóné, Árpád u. 4.

Szabó László, művelődési ház

Kővágó Jánosné, Kossuth L. u. 35.

Az előfizetők 800 Ft-ért kaphatják meg a kiadványt, melynek példányonkénti ára 1000 Ft lesz.

Sugár Istvánné