febe fejlec lekerekitett

Jászberényben az Insomnia Kávéházban november 29-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a huszadik kötetét a Jászsági Évkönyvnek.

Jaszevkonyv

A 2012 évi kiadványt dr. Kertész Ottó a Jászsági Évkönyv Alapítvány kuratóriumának elnöke, felelős kiadó, dr. Pethő László felelős szerkesztő, Antics István a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója és Kármán Antal szerkesztő mutatta be a jelenlévő érdeklődőknek.

A könyv 368 oldalán harminchat írást, kisebb tanulmányt tartalmaz. A kötet végén havi bontásban Jászapáti, Jászberény, Jászdózsa, Jászfényszaru, Jászjákóhalma és Jászkisér települések elmúlt évi főbb eseményeinek krónikáját is tartalmazza.

A írások már most is érdekes olvasmányok, az utókor kutatóinak pedig igazi kincses bányát jelent ötven, száz év múlva. A művészet, a történelem, a gazdaság, területe iránt érdeklődők is kedvükre szemezgethetnek az írásokból. Érdekes olvasmány a régebbi időkről szóló J. Újváry Zsuzsanna  tanulmánya: „A Jászság a török korban” vagy a közelmúlt eseményét feldolgozó Cseh Dániel írása: ”A mezőgazdaság kollektivizálása Jászberényben 1956-1961”.  Érdeklődésre adhat számot Kazsuba Mihály Attila: Távoli rokonaink Katalóniában? címet viselő publikációja.

Az évkönyv iránt érdeklődők 1200,- Ft-os áron a Jász-Takarékszövetkezet helyi fiókjában Hangosiné Réz Máriánál megrendelhetik, megvásárolhatják.

Tóth Tibor