febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a Színjátszók Baráti Köre Egyesület közös szervezésében advent második vasárnapjának délutánján a Petőfi Sándor Művelődési Házban nagy sikerű színházi előadást láthatott a közönség. A nézők soraiban ott ült Csomor Csilla színművész is.

A fotókat Karizs Evelin és Pál Aliz készítette

A FÉBE elnöke köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget. Bordásné Kovács Katalin szólt a megalakulásának 40 éves évfordulóját ünneplő Fortuna Együttes és a Napsugár Gyermekszínpad jubileuma kapcsán tervezett rendezvényekről. Tóth Tibor méltatta Kovács Andrásné Rozika meghatározó érdemeit a két csoport tevékenységében, a fényszarui színjátszás országos hírűvé válásában. Csomor Csilla színművész összegezte, milyen útravalót kapott az amatőr mozgalomtól, személy szerint Rozika nénitől. Sikereihez, nehézségeihez is mindig erőt merít fiatalkorában szerzett tapasztalataiból, a fényszarui gyökereiből. Örömét fejezte ki, hogy együtt ünnepelhet a jubileumi rendezvénysorozat nyitóprogramján a helyi színházat szerető közönséggel. Köszöntötte közelgő 75. születésnapja alakalmából Rozika nénit.

Szekeres Ida az adácsi Zéta Kulturális Egyesület elnöke szólt a két település színjátszóinak három évtizedes szakmai kapcsolatáról, a közös barátságról. A két csoport 1983-ban Kimlén találkozott először a Falusi Színjátszók Országos Fesztiválján. Az adácsi színjátszók köszöntését, jókívánságait és ajándékát adta át a csoportvezetőnek. Végül a FÉBE elnöke, a jelenlévők nevében is egy orchidea csokrot nyújtott át Rozikának a kettős jubileum kapcsán.

A közel három órás Eisemann-Halász-Békeffi: Egy csók és más semmi zenés vígjáték méltán aratott nagy sikert a jelenlévő közönség körében. Az adácsi Veritas Színpad ezzel a produkcióval érdemelte ki a Magyar Színjátékos Szövetség arany minősítését. A darab története és dallamai, mint egy száz évvel repített bennünket vissza a múltba. A díszlet, a jelmez, a személyeket megformáló szellemes, humoros alakítások Szekeres János magas színtű és nagy tapasztalattal bíró rendezői munkáját dicséri.

A FÉBE elnöke szűnni nem akaró vastaps közepette a rendező szervek nevében egy kosár orchideát adott át Dr. Schön Tónit alakító Szekeres Idának.

Az előadást követően a két színjátszó csoport közös vacsorájára, baráti beszélgetésre került sor.

Tóth Tibor