febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete által 1996 és 1998 években alapított kitüntetéseket Tóth Tibor a FÉBE elnöke, és Mészáros László titkár adta át.

 

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének Elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésen egyhangú döntéssel az egyesület segítésért, az egyesületben végzett áldozatkész munkájáért Elismerő Oklevelet adományozott:

Boda Andorné úrhölgynek a FÉBE és SZIBAKŐ tagjának a két egyesületben végzett sokrétű segítő munkájának elismeréséért.

Ézsiás+Juhász KFT Jászfényszaru a városi különösen a fogathajtó és díjugrató versenyek, de egyéb közösségi rendezvények támogatásáért, személyes segítéséért.
Az elismerést Ézsiás Dénes és Juhász János urak veszik át.

Farkas Kristóf Vincze úrnak a FÉBE tagjának Jászfényszaru város és egyháztörténeti kutatás és publikációs munkájának elismeréséért.

Fekete József úrnak a Jászfényszaru Városi Polgárőrség alapító tagjának a közösségben végzett példaértékű munkájának elismeréseként.

Galicz István úrnak mérnök-tanárnak, a Fejedelmi Pékrend alapító tagjának. A FÉBE által meghirdetett kenyérsütő verseny zsűri elnökeként végzett több éves munkájának elismeréseként.

Görbéné Réz Enikő úrhölgynek az egyesület jótékonysági műsoros est és bál kapcsán húsz alkalommal elkészített virág kompozíciójának elismeréseként.

Nagy Ildikó úrhölgynek a FÉBE tagjának az egyesület munkáját segítő tevékenységéért, különösen a helytörténeti táborok, illetve a múzeumok éjszakája rendezvény segítésének elismeréseként.

Pető István úrnak Jászfényszaru Városi Polgárőrség vezetőjének a közösséget összefogó, irányító munkájának elismeréseként.

Szabados Tamás úrnak az egyesület és alapítvány könyvkiadásai kapcsán végzett lelkiismeretes tördelői, és grafikai munkájának elismeréseként.

Török Imreúrnak a Jászfényszaruért Alapítványt támogató, segítő tevékenységének elismeréseként.

Vígh Antal úrnak a városért, közösségekért végzett sokrétű munkájának elismeréseként.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésen egyhangú döntéssel az egyesületben az egyesületért, városért végzett több éves kiemelkedő munkájáért Kitüntető Plakettet adományozott:

Cserháti Vencelné úrhölgynek a FÉBE Ellenőrző Bizottság elnökének az egyesületért végzett munkájának elismeréseként.

Görbe Jánosné úrhölgynek, a FÉBE tagjának a Jászsági Hagyományőrző Egyletben, az egyesületünkben végzett munkájának elismeréseként.

Kónyáné Kolozs Katalin úrhölgynek a FÉBE EllenőrzőBizottságtagjaként végzett, valamint az egyesület pénzügyi, adóügyi tanácsadó tevékenységének elismeréseként.

Lajkóné Tanczikó Tünde úrhölgynek, a FÉBE tagjának, a Jászfényszaruért Alapítvány kurátorának, a városi és egyesületi rendezvények segítéséért, különös tekintettel kézműves foglalkozások vezetésének elismeréseként.

Dr. Pető László úrnak, főiskolai tanárnak a Jászsági Évkönyv szerkesztői munkájának, és jászsági vonatkozású kutatási és publikációs tevékenységének elismeréséért.

Pető Lászlóné úrhölgynek, az egyesület hagyományőrző, helytörténeti munkájának és sokrétű közösségi tevékenységének elismeréseként.

Rusai László úrnak, a városi, egyesületi, közösségi rendezvények, különösen lovas rendezvények iránt elkötelezett támogató szervező munkájáért.

Saturnus Kft. Budapest – Jászfényszaru, aJászfényszaruért Alapítvány több mint egy évtizedes támogatásáért, segítéséért.
A kitüntetést Farkas Sándor úr cégvezető-tulajdonos és kedves felesége veszi át.

Tusor Kft. Jászfényszaru, a Jászfényszaruért Alapítvány több mint egy évtizedes támogatásáért, segítéséért.
A kitüntetést Tusor Ferenc úr cégvezető-tulajdonos és kedves felesége veszi át.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésén egyhangú döntésével a városért az egyesületért, az alapítványért hosszú időn át végzett kiváló munkáját elismerve Ezüst Kitűzőt adományozott:

Agócs Ferenc úrnak a FÉBE elnökségi tagjának, a városért a közösségekért végzett sokrétű munkájának elismeréseként.

Ézsiás László úrnak több mint másfél évtizedesvárosi, egyesületi rendezvényeken történő színvonalas szerepléséért, lokálpatrióta tartalmú versek írásaiért Jászfényszaru jó hírének öregbítéséért.

Szabó Krisztina úrhölgynek énekművész-tanárnak,az elmúlt két évtizedben a városi egyesületi rendezvényeken nyújtott művészi szerepléseiért, Jászfényszaru hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséért.

Zsámboki Zsolt úrnak a FÉBE alapító tagjának két évtizedes segítő, közreműködő munkájáért, Jászfényszaru hírnevének öregbítéséért.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésén egyhangú döntésével Örökös Tiszteletbeli Tag címet és az egyesület címerét ábrázoló bronzplakett, és díszoklevelet adományozott:

Hortiné Dr. Bathó Edit a Magyar Kultúra Lovagja úrhölgynek, a Jász Múzeum igazgatójának városunkat, egyesületünket segítő, támogató, két évtizedes sokoldalú munkájának elismeréseként, a hagyományok, a kultúra, a publikációs tevékenységek iránt megnyilvánuló példaértékű elkötelezettségéért, a Jászság, a jászok hazai és nemzetközi hírének öregbítéséért.

Bejelentem továbbá, hogy más irányú elfoglaltságuk miatt a FÉBE által adományozott elismerést, kitüntetést a mai ünnepségen nem tudták átvenni:

Az egyesületben az egyesületért, városért végzett több éves kiemelkedő munkájáért Kitüntető Plakettet:

Banka Csaba úr, újságíró a város és a civilszervezetek tevékenységének sokoldalú és hiteles bemutatásáért, népszerűsítéséért.

Bali Kft. Jászfényszaru a Jászfényszaruért Alapítvány két évtizedes támogató segítő tevékenységének elismeréséért.

A városért az egyesületért, az alapítványért hosszú időn át végzett kiváló munkáját elismerve az Ezüst Kitűzőt:

Cserháti Ágnes Úrhölgy a Jászfényszaruért Alapítvány alapító kurátora, a városi egyesületi alapítványi rendezvényeken vállalt közreműködéséért Jászfényszaru a médiában történő népszerűsítéséért, jó hírének öregbítéséért.

Az Örökös Egyesületi Tag címet és az egyesület címerét ábrázoló bronzplakett, és díszoklevelet:

Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármester úrhölgy a közigazgatásban és a település kiemelkedő fejlesztésében eltöltött több mint három évtizedes példaértékű tevékenységéért, Jászfényszaru hazai és nemzetközi hírének öregbítéséért.

A kitüntetéseket a fenti három személynek és egy jogi személyiséggel bíró közösségnek más alkalommal egyesületi vagy alapítványi rendezvényen adjuk át.

Tájékoztatom a jelenlévőket, hogy 2013. október 12-én (szombaton) a Fortuna Együttes és a Napsugár Gyermekszínpad fennállásának 40 éves jubileumi rendezvényén:

a Fényszaruiak Baráti Egyesülete által 1996 és 1998 években alapított kitüntetéseket Tóth Tibor a FÉBE elnöke, és akadályoztatása miatt távollévő Mészáros László titkár helyett Lovászné Török Magdolna titkárhelyettes adta át.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének Elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésen egyhangú döntéssel az egyesület segítésért, az egyesületben végzett áldozatkész munkájáért Elismerő Oklevelet adományozott:

Bordás Gyula úrnak a Fortuna Együttesben végzet több évtizedes közösségi, átlagon felüli színjátszós tevékenységéért, szerepek megformálásának elismeréséért.

Ocskó-Sós Imre úrnak a Fortuna Együttesben végzett több évtizedes közösségi, elismerésre méltó színjátszós tevékenységéért, szerepek megformálásának elismeréséért.

Tanczikó Attila úrnak az SZIBAKŐ Egyesület elnökének, a FORTUNA Együttesben végzett több évtizedes eredményes színjátszói tevékenységéért, a SZIBAKŐ és a FÉBE közötti eredményes együttműködésének elismeréséért.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésen egyhangú döntéssel az egyesületben az egyesületért, városért végzett több éves kiemelkedő munkájáért Kitüntető Plakettet adományozott:

Kovács Tímea úrhölgynek a Nagysugár Gyermekszínpadban, a FORTUNA Együttesben hosszúidőn át végzett kiemelkedő színjátszói tevékenységéért, sokrétű közösségi munkájáért az utóbbi években végzett színjátszó rendezői tevékenységéért.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésén egyhangú döntésével a városért az egyesületért, az alapítványért hosszú időn át végzett kiváló munkáját elismerve Ezüst Kitűzőt adományozott:

Csomor Csilla színművész úrhölgynek több éves Napsugár Gyermekszínpad, majd Fortuna Együttes tagjaként végzett kiemelkedő színjátszói tevékenységéért, a település és FÉBE rendezvényein nyújtott művészi szerepléséért, a színházi elődök életének művészi bemutatásáért, Jászfényszaru jó hírének öregbítéséért.

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöksége 2013. szeptember 8-i ülésén egyhangú döntésével Örökös Egyesületi Tag címet és az egyesület címerét ábrázoló bronzplakett, és díszoklevelet adományozott:

Kovács Andrásné színjátszó rendező, Életműdíjas drámapedagógus, a Magyar Kultúra Lovagja úrhölgynek, a FORTUNA Együttes alapítójának, negyven éven át folytatott szakmai vezetői munkájáért, kimagasló kulturális közösségi tevékenységéért, a színjátszás területén végzett életműéért, Jászfényszaru hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséért.

Fényszaruiak Baráti Egyesülete Elnöksége
Jászfényszaru