febe fejlec lekerekitett

SZM szucs mihaly életleírása  A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Varga Gábor titkárhelyettes projekt-bonyolításában a SZJA 1 %-os adomány terhére közel 70 ezer forint költséggel négy könyvet digitalizáltatott. 1-1 kiadványt a Nagyközségi közös Tanács VB. és Jászfényszaru Város Önkormányzata és 2 kiadványt a FÉBE jelentetett meg.
   A digitalizált könyvek a www.febe.hu a honlap közepén látható Értékek Tárháza fölfelé mutató nyíl megnyitásával találhatók meg.
Az első lefele mutató nyíl könyvtár első során olvasható:
   „Digitális – FÉBE által kiadott – könyvek” sora kattintva legfelül megjelenő két könyv a következő:

 LP szallastol mezovarosig  Szűcs Mihály Életleírása és több utazásai és kalandjainak gyűjteménye, a borítót és belső nyitólapokat tervezte: Szabó-Imrefia Béla képzőművész, a bevezetőt írta: dr. H. Bathó Edit a Jász Múzeum igazgatója. Hasonmás kiadásban megjelent 1996. augusztus 20-ára.
   Szállástól a mezővárosig Tanulmányok Jászfényszaru és a Jászság múltjáról. Szerkesztette. Langó Péter A címoldalt Penczner Pál festőművész Jászfényszarunak adományozott festménye díszíti.  Ezt a könyvet – szülőföldünk szeretete és őseink megbecsülése jeléül – államiságunk ezeréves évfordulójára, az első városnapra, 2000. május 1-jére jelent meg.
Az első lefele mutató nyíl könyvtár negyedik során olvasható:
KJ foldreformDigitális – a jászfényszarui Közös Tanács VB. és Jászfényszaru Város Önkormányzata által kiadott – könyvek” sorra kattintva megjelenik:
Kiss József Földreform és agrárfejlődés Jászfényszarun 1945 – 1948 Jászfényszarui telepesek Dunántúlon 1946 – 1950 1989 októberében megjelent tanulmány kötet, melyet Szurmay Ernő szerkesztette és dr. Vadász István és Szurmay Ernő lektorálta. A kiadvány közzétételével is tisztelgünk Kiss József (1924-1989) tanár, helytörténeti kutató születésének centenáriuma előtt.
SZL eletam futballSzabó László: Az életem volt a futball Tények, adatok a jászfényszarui labdarúgás történetéhez. Szabó László 2004-ben készült kézirata alapján szerkesztették: ifj. Szabó László és Szabó Szilárd Felelős szerkesztő: Sugár Istvánné Lektor és a Kései nekrológ szerzője: Dr. habil Szabó Béla Előszó: Győriné dr. Czeglédi Márta Függelék: Adalék a jászfényszarui színjátszás történetéhez, válogatta: Szabó Lászlóné Andorkó Zsuzsanna.
Kiss József és Szabó László könyveit 1500 Ft illetve 1000 Ft áron a Városi Értéktárba megvásárolható, kérésre vidékre postázni is tudjuk.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó:
1./ Szűcs Mihály Életleírása és több utazásai és kalandjainak gyűjteménye díszfedőlap
2./ Langó Péter (szerkesztő) Szállástól a mezővárosig Tanulmányok Jászfényszaru és a Jászság múltjáról fedőlap
3./ Kiss József tanulmány kötetének fedőlapja
4./ Szabó László: Az életem volt a futball Tények, adatok a jászfényszarui labdarúgás történetéhez fedőlap