febe fejlec lekerekitett

 Török Olga régen A Mi újság Fényszarun? helyi lapban 1996. januárjában jelent meg tudósítás, hogy közel 28 évvel ezelőtt 1995. október 11-én választottak először a diákpolgármestert. Az 2001/2002-estanévbenTörök Olga hetedikként töltötte be e tisztséget.
  Névjegy: Török Olga
1988-ban született Hatvan városában. A jászberényi Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanulója 2002 és 2006 között itt gimnázium szakon érettségizett. Ezt követően 2006 és 2008 között a budapesti Ipartestületi Szakiskola kozmetikus képesítését kapott. A kétéves gyakorlatát Kocsenda Miklósné ipartestületi elnöknél végezte. 2013-as évben a Kozmetikus Ipartestület Kamaránál kozmetikus mester címet szerezte meg.

  Első házassága 2009-ben köttetett, 2012-ben született meg első gyermeke Maka Regina. Újra házasodott, jelenlegi férje Palócz Miklós. Kapcsolatukból 2 gyermek született 2019-ben Írisz Amélia és 2021-ben Médea. 
  A kozmetikusi végzettség megszerzését követően 2008 óta kozmetikusként dolgozik. 2012-ben megnyitotta saját kozmetikai szalonját Budapest belvárosában a Szalon néven, mely az óta is üzemel. Ezt követően 2013-tól 2018-ig egy új vállalkozásként a budapesti Boscolo Hotel New York Palota Spa szépség részlegét üzemeltette.
  Hogyan befolyásolták a diákpolgármesteri és egyéb iskolai közösségi munkák a további tanulmányaidat, karrieredet?
  A diákpolgármesteri feladatokat nagyon nagy megtiszteltetésnek éltem meg. Az Európai Uniós csatlakozás előtt álltunk, ekkor tájt rengeteg program szerveződött a csatlakozás előkészítéséhez. Nagyon sok programon vehettem részt, mely nagyrészt az iskolánkat érintette, de többször utazhattam Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszonnyal parlamenti vagy egyéb látogatásokra. Európai nagykövetséget is meglátogattunk. Fiatalon rengeteg tapasztalatot szereztem az akkor gyűjtött élményekből, mely nagyban hozzájárult a személyiségem fejlődéséhez. A diákként megélt élethelyzetek, mint például az iskolabál vezetése, elősegítette azt, hogy később bátrabban merjek új feladatokat elvállalni, fejlesztette a vezetői képességeimet.
  Hogyan érzed, az elképzeléseidet megtudtad-e valósítani a munka világában? Milyen csalódások, sikerek értek?
 
Kozmetikusként nagyon sikeresnek tartom magam. A budapesti szalonom megnyitását követően nagyszámú stabil vendégköröm alakult ki. Kozmetikus mesterként vállalhattam a kozmetikus tanulók gyakorlati képzését. Az elmúlt években több kozmetikus tanuló is nálam szerezte meg a gyakorlatát.
A kezdeti sikereimnek köszönhetően 2013-ban egy új vállalkozásba kezdhettem. A budapesti Boscolo Hotel New York Palota Spa* szépség részlegét egészen 2018-ig üzemeltettem.
A 2018-ban felkértek az újonnan nyíló Mystery Hotel Secret Day Spa megnyitására és későbbi üzemeltetői feladatainak ellátására. Sajnos e vállalkozásomat csalódásként éltem meg. A megnyitást követően új szállodákként a foglaltsági mutatók alacsony számával kellett megküzdeni, majd nem sokkal később a Covid világjárvány hatásaival. Az elhúzódó világjárvány hatására a Spa részleget le kellett zárni, a szektorban ért csalódások miatt az újrakezdést már nem vállaltam.
 
2019-tól Jászfényszarun is várom vendégeimet. Nagy örömömre szolgál, hogy mióta haza költöztem Jászfényszarura, itt is kialakult a teljes vendégköröm.
  Milyen jövőbeni terveid vannak, bármilyen területről is legyen szó?

  Jövőbeli terveim között szerepel Jászfényszarun egy új kozmetikai szalon megnyitása, melynek munkálatai már folyamatban vannak.
  Figyelemmel kíséred-e a Jászfényszarun történteket, milyen kapcsolatod van szülővárosoddal, településünkkel, ezzel kapcsolatban mi kelti fel az érdeklődésedet leginkább és milyen forrásból szerzed ismereteidet?
  Budapesten éltem 12 évet, de mindvégig figyelemmel kísértem a Jászfényszarun történéseket. Rendszeresen látogattam édesapámat és családomat és nagy szeretettel jártam haza a városi rendezvényekre is. Büszkeséggel töltött el, amikor tárgyaltam egy kozmetikai céggel és megemlítették, hogy Jászfényszaru Ipari Parkjában állítják elő termékeiket.
  Férjemet, Palócz Miklóst is itt ismertem, meg aki Jászfényszarui Rendőrőrs körzeti megbízottja, emellett a Tűzoltó Kft. Jászfényszarui Kirendeltségének vezetője.
  A munka, a család mellett milyen szabadidős tevékenységet folytatsz, mik a kedvteléseid?
 
Általános iskolás éveim alatt az Iglice Gyermeknéptánc Együttes alapító tagjaként vettem részt a néptáncmozgalomban. A mozgás az óta is az életem része. Lassan az Iglice 30 éves fennállását ünnepli, így remélem a már-már szokásossá vált 5 évenkénti jubileumi műsorral készülünk majd. Amikor egy kis időm engedi, edzőterembe járok vagy valamilyen csoportos órán veszek részt.
  Részt vennél-e a volt iskoládban megszervezendő diákpolgármesterek találkozóján?  
 
Természetesen nagyon szívesen részt vennék.
  Olgát gyermekkora óta ismerem sok FÉBE Honismereti és helytörténeti táborban részt vett. Öröm számomra is, hogy a munkája a hölgyeket még szebbé tudja „varázsolni”. A tudását, mint a régi „vándorlegények”, a fővárosban gyarapította. 12 év után hazatért és Jászfényszarun telepedett le a családjával. Kívánjuk, hogy városunkba új szalonod minél előbb megvalósuljon.
  Kedves olvasóink a sorozatunkat januárban indítottuk el. Az év folyamán hét diákpolgármestert és öt „fair play”-díjast mutattunk be. Megállapíthatjuk, valamennyien sikeresek az élt több területén. A sorozatot befejezzük, de az igényeknek megfelelően FÉBE keretén belül - az iskolával, önkormányzattal együttműködve - előkészítjük március hónapra azt a találkozót, melyre mindannyian igennel válaszoltatok.

Török Olga családdal 2023

*Spa és wellness, szauna, relax, gyógyvizes, gyermek-, bébi és élménymedencék, masszázsok és szépségkezelések 
Tóth Tibor

Fotó:
Török Olga 2002
Török Olga családjával- 2023