febe fejlec lekerekitett

 Dobak Attila .jpg.400x400 q85  A FÉBE október 8-án szervezett kirándulás kapcsán 50 fő már megnézte tárlatvezetéssel a szeptemberben megnyílt 5 éven át felújított Magyar Állami Operaház belső tereit.
   Többen kérték, hogy előadás kapcsán szívesen visszatérnének az operaházba.
   A kellemest a hasznossal összekötve, olyan darabot választottam, amely közismert és Dobák Attila városunkhoz is kötődő magánénekes is szerepel a darabba.
   Dobák Attila a Magyar Állami Operaház magánénekese, basszbariton. Az Erkel Színházba 2017-ben az Ali szerepében debütált Rossini Olasz nő Algírban c. operában, (mivel ekkor már a felújítás elkezdődött) melyet csoportosan volt szerencsénk látni.
   Szörényi Levente 75. születésnapja alkalmából arra vállalkozik a Magyar Állami Operaház, hogy igazi kuriózummal lepje meg a közönséget az István, a király operai hangszereléssel, operaénekesek előadásában viszi színre. A művet Szinetár Miklós, a magyar operaélet nagy mestere rendezte.
   Az előadásra 2023. április 28-án (pénteken) 19 órakor kerül sor.
   Az egyes szerepeket alakítják: István: Nyári Zoltán, Sarolt: Ulbrich Andrea, Gizella: Rácz Rita, Asztrik: Bátki Fazekas Zoltán, Vecellin: Dobák Attila, Koppány: Cseh Antal és sokan mások énekelnek.
   Az előadásra a III. emelet közép 2. és 3. sorba 9.800 Ft/db, valamint a III. emelet jobb közép 5. és 6. sorába 5.200 Ft/db áron vásárolható. Az útiköltséget áprilisban tudjuk megmondani.
   A különjáratú autóbusz Jászberényből 16 óra 30 perckor, Jászfényszaruról 17 órakor, Hatvanon át indul Budapestre. Az előadás 21 óra 25 percig tart.
   A színházi jegy szép ajándék karácsonyra is, jelentkezni lehet a +36-30-337-3336 mobilszámon Tóth Tibornál.
Kép és fotó: Tóth Tibor

Fotó: Dobák Attila (www.opera.hu)