febe fejlec lekerekitett

KERÉKPÁROS KLUB

Megalakult: 1999. május 9-én a II. Világháború Európai befejezésének emlékére.

A klub létrehozását Varga Gábor RODEO kerékpárszerviz üzemeltetője
kezdeményezte, Ő lett a klub vezetője.

Alapítók: Tóth Tibor FÉBE elnöke

Varga Gáborné szervező-segítő

Kerékpártúra  1999. május 9.

A FÉBE kerékpáros klubjának első túrája Jászfényszaru-Boldog-Tura-Zsámbok útvonalon 4,5 óra időtartam alatt valósult meg. Jártunk a boldogi és zsámboki tájházban. Kívülről megszemléltük a túrai kastélyt és parkját. A túra hossza 51 km.

kerekparos1

kerekparos2

Kerékpártúra 1999. június 6.

A június havi túra útvonala Jászfényszaru-Csány-Hort-Hatvan-Jászfényszaru útvonalon valósult meg, mintegy 6 órás időtartamban. A kerékpározás mellett egyes települések nevezetességeivel is megismerkedtünk. A túra hossza 67 km.

kerekparos3

Kerékpártúra az V. Dósai Napokra 1999. július 3.

A FÉBE kerékpáros klub törzstagjai III. túrájuk alkalmából a délelőttöt a jászárokszállási strandon, a délután Jázsdózsán az V. Dósai Napok rendezvényein töltötték. Az Általános Iskola termeiben kiállított játék mackó és babakiállítást néztük meg, majd részesei lehettünk egy század eleji hagyományos dósai vásár bemutatójának. A vásárt Gulyás János vezetésével a helyi honismereti szakkör mintegy 40 tagja mutatta be, társrendező a Jászok Egyesülete volt. A vásár alkalmával meghallgathattuk a kisbírót, vásárbírót, láttunk oszlopmászó versenyt, vásári állatalkut, köszörűst, bazárost, Laci-konyhát, ahol szólt a zene. A túra hossza 92 km.

kerekparos4

A klub 2000 augusztusában túrázott utoljára, a klubvezető elköltözött Jászfényszaruról, így a klub a működését szüneteltette. Összesen 12 túrát szerveztünk, így voltunk Boldogon, Turán, Zsámbokon, Kókán, Tóalmáson, Valkón, Vácszentlászlón, Gödölőn, Szentlőrinczkátán, Pusztamonostoron, Hatvanban, Nagygomboson, Lőrinczen, Selypen, Petőfibányán, Rózsaszentmártonban, Ecséden, Horton, Jászágón, Jászárokszálláson, Jászberényben, Jásztelken, Jászkiséren, Jászfelsőszentgyörgyön, voltak települések ahol többször is jártunk.

2000. május 31-én Jászkisérre a Jászok Világtalálkozójára a zászló vitelt a jásztelepüléseket érintve kerekpáros klubunk biztosította.

Kisebb horzsolásokat nem számítva balesetmentesen közel 1000 km-t tettünk meg, két keréken a nyeregben. A túrák hosszát figyelembe véve reggel 7 és 9 óra között indultunk Petőfi Művelődési Ház elől. Túrákon résztvevők vegyes összetételben 6 évestől az 50 évesig voltak. Egy-egy alkalommal 10-20 közötti létszám jelentkezett, ennek függvénye volt más irányú programok, illetve időjárás. A résztvevők között egész családok is részt vettek.