febe fejlec lekerekitett

A Város Napján hagyománnyá vált főző- és süteménysütő versenybe 10 csapat 11 étellel, és 14 háziasszony 20 süteménnyel nevezett. A Dr. Simon Tamás r. dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány – akinek egyébként már második szakácskönyve jelenik meg, gyakran hívják főzőversenyek zsűrizésére és ő maga is megméretteti tudását országos versenyeken - vezette zsűri az ételeknél és a süteményeknél a következő helyezéseket állapította meg. Az első a Horgász Egyesület ifj. Csaba János, és Jáger János szakácsok által készített babgulyása, a második a Jászfényszarui Földtulajdonos Közösség Cserháti Vencel, és Tamus Péter szakácsok őzraguja káposztás lencsével, a harmadik Dudi-Dudi Kommandó Bt. (Dunakeszi) Vrana Krisztián szakács által készített tárkonyos csülkös babgulyása, a negyedik a Szűcs Mihály Huszárbandérium Kaszai Tamás szakács, és Kaszai Martin kukta ürügulyása (racka juhból) hortobágyi módra, az ötödik a Színjátszók Baráti Köre Kiss Tibor szakács sertéspörköltje vitamin bombával és tejfölös salátával. További helyezettek: Csali II Söröző, Bagi Gábor, és Ifj. Balogh Béla által készített kecskepörkölt burgonyával, a színjátszók Boda Andor és Boda Tamás szakácsok babgulyása Boda módra, a Városi Sportegyesület Farkas Gyula és Mészáros Tibor babgulyás füstöltoldalassal, Dr. Póker söröző Füle Richárd és Kulics János szakácsok csilis babja, a csütörtöki csapat ifj. Balázs Tihamér és Csuka Tibor szakácsok által készített mekegős kecskepörkölt burgonyával.

FÉBE főző-és süteménysütő verseny helyezettjei

A sütemény sütőversenyt Berze Lászlóné Tusor Vityu (Budapest) almás pitéje nyerte. A második özv. Lukács Pálné hólabdája, a harmadik Görbe Jánosné zserbója, a negyedik Rácz Zoltánné kekszcsúcs süteménye, az ötödik Penczner Lászlóné vízen-kullogója, a hatodik Kispál Istvánné kelt lekváros kalácsa lett. További helyezettek: Kiss Tiborné meggyes-zserbója, Pető Lászlóné leveles diós hájasa, Tóth Ágnes csoki krémszelete, Tanczikó Beáta csokis banános kiflije, Szabó Rudolfné mézes-krémese, Nagy Ildikó rácsos linzere.
Az első hat helyezett a zsűri elnökétől néhány jó tanács kíséretében vásárlási utalványt, illetve a további nevezők szakácskönyvet, konyhai garnitúrát vettek át.