febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2013. november 8-án (péntek) 17 órakor a Jászberényből jövő autóbuszra jobb oldalon lévő helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk Gödöllő irányába különjárati autóbusszal Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 2. előadása Bognár Zsolt - Kiss Stefánia: Munkácsy, a festőfejedelemmusicalkét felvonásban megnézni.

 Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 22 óra, várhatóan 23 óra 15 percre érkezünk haza.

Szereplők: Munkácsy Mihály: Zöld Csaba, Koltay bárónő, Munkácsy szerelme: Molnár Szilvia, Koltay báró; Karl Rahl, a bécsi festőakadémia professzora: Bognár Zsolt, Paál László: Sövegjártó Áron, Cecille, Munkácsy felesége: Balogh Anna, Perzsi, bábaasszony: Kocsis Judit, Goupil, képkereskedő: Lippai László, Sedelmeyer, képkereskedő: Venyige Sándor,

Lángi Mihály, asztalos mester: Barabás Kiss Zoltán, Gáspár: Ömböli Pál, Anton: Chajnóczki Balázs, Ancsa, cselédlány Lánginál: Pataki Szilvia.

Rendező: Tóth János, Jelmeztervező: Weiber Marianne, Díszlet: Székely László, Koreográfus: Kiss Stefánia
A József Attila Színház Munkácsy című ősbemutatója a festő születésének 170. évfordulójára készült. Játszódik Békéscsabán, Pesten, Bécsben, Párizsban.
A hatás, amit Munkácsy el tud érni művészetével, az minden korban változatlan, s oly jó, hogy közünk van hozzá. Büszkék lehetünk rá, szerethetjük őt. A békéscsabai asztalosműhelytől eljut a tengeren túli világsikerig. A szegénységtől a gazdagságig. Ezeket biztosan tudjuk, de hogy miként érzett, volt-e boldog, küzdelmeiben mi és ki segítette: tanárai, barátság, szerelem, vagy az utóbbi hiánya? Mindezekről sejtéseink lehetnek, de hogy mennyire és miképpen érint bennünket, rajtunk is múlik.

Az előadásra kérem a bérletét és az útiköltséget 1700,- Ft/fő hozza magával.

Tájékoztatom, ha valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

Jászfényszaru, 2014. november 03.

Baráti üdvözlettel:

Tóth Tibor

szervező