A Fényszaruiak Baráti Egyesülete - Jászfényszaru Város Önkormányzata által biztosított pályázati keretéből – együtt működve a Vágó Tibor üzemeltetővel a Régi Kaszinó étterem és kávézó nagytermében 2014. november 30-án (vasárnap) teltházas nagysikerű zenés estet szervezett.

 A FÉBE elnöke köszöntette a jelenlévőket. A műsor és az est iránti érdeklődést bizonyítja, hogy többeknek már nem jutott belépő jegy az estre.
Meskó Zsolt nagy sikerű darabját 2012. november 25-én mutatták be a szarvasi Cervinus Teátrumban, azóta pedig számos településen vendégszerepelt és külföldre Belgiumba, Svédországba, - az előadó szülőhelyére - a Felvidékre is eljutott. Az elmúlt két év alatt a jászfényszarui az 57., ebben az évben a 28. előadás volt.
Derzsi György énekes-színész, aki szűk másfél órában egyedül lakja be a teret. Egy óriási, emlékekkel teli, régi bőrönd mellett áll, ül, beszél, olvas és persze énekel.
A zenés napló a 40-es, 50-es évek ünnepelt filmcsillagának, Sárdy Jánosnak az életét ismerteti meg a közönséggel, egy rajongója szemüvegén keresztül. Egy nagymama és unoka kapcsolatán keresztül bontakozik ki az egykori lány, majd asszony szenvedélyes szerelme a színészhez, amelynek részleteit egyedül titkos naplója ismeri.
Derzsi György szerint „a darab titka, hogy valahol mindenki magára ismerhet benne. A mai rohanó világban ugyanis elfelejtünk megállni és beszélgetni, különösen azokkal, akik fontosak a számunkra. Gyakran szembesülünk a lehetőséggel, hogy meghallgassunk valakit, akinek szüksége van ránk, mi azonban a másik, önzőbb utat választjuk. Utólag pedig gyötör bennünket a lelkiismeret-furdalás, de akkor már késő…”
A darab fordulatos prózai párbeszédeit a színész bravúrral oldja meg, számos karaktert kelt életre, jön-megy a jelen és a múlt között, narrálja és eljátssza az eseményeket. A prózai történet önmagában is érdekes és megható, de a hab a tortán Derzsi György kiváló tenor hangja, mellyel tizenegy nagy Sárdy dalt keltett életre, melyek akusztikailag nem zenei teremnek használt helységben is kiválóan hangzott.
Az est gasztronómiai élvezetét Vágó Tibor és csapata biztosította, a műsort követően a jobbnál-jobb hideg, meleg ételek, köretek, saláták, valamint sütemények közül mindenki kedvére válogathatott illetve fogyaszthatott.
A következő zenésestre az Óévbúcsúztató gálára december 28-án (vasárnap) 16 órakor kerül sor.
Tóth Tibor