febe fejlec lekerekitett

Kedves Támogatónk!

Tájékoztatjuk, hogy a „Jászfényszaruért” Alapítvány számlájára 1%-os felajánlásként 2014-ben 330 ezer Ft, a Fényszaruiak Baráti Egyesületére 210 ezer Ft érkezett, melyet a rendelkezőknek ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Az elmúlt évhez hasonlóan az 1996. évi CXXVI. Törvény értelmében Ön intézkedhet a 2014. évre befizetett személyi jövedelemadója egy százalékának közcélú felhasználásáról. Ezúttal azért keressük meg Önt sorainkkal, mert kérjük, adományozza ezt az egy százaléknyi összeget a „Jászfényszaruért” Alapítványnak vagy a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 1994-ben saját erőből 100 ezer forint alaptőkével hozta létre a „Jászfényszaruért” Alapítványt. Az alapítvány céljaként Jászfényszaru település tudományos, kulturális, oktatási, sport életének támogatása, környezeti, esztétikai értékének megőrzése, gyarapítása és elismerése került meghatározásra. Az alapítvány működését társadalmi munkában köztiszteletben álló 7 fős kuratórium irányítja. Az alapítvány céljainak megvalósítását alaptőkéjének kamataiból és adományokból fedezi. Az elmúlt 21 év alatt az alapítvány számos személyt és programot támogatott. Így évente tanulmányi, közösségi munkában kiemelkedő tanulókat jutalmaz. Felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére tanulmányi ösztöndíjat adományoz, helyi vonatkozású diplomamunka elkészítését támogatja. Helytörténeti kiadvány megjelenését segítette, régi értékek megmentéséhez, a város szépítéséhez járult hozzá. Kulturális csoportok működését, számos rendezvény létrejöttét anyagilag segíti. A Fényszaruiak Baráti Egyesülete a kapott 1 %-os támogatás kulturális programjainak megvalósítására és működésére fordította.

Mivel indokoljuk kérésünket?

A „Jászfényszaruért” Alapítvány és Fényszaruiak Baráti Egyesületének közhasznúsági besorolása csak abban az esetben marad meg a jövőbben, ha kiadásának legalább 20 %-át eléri az 1 %-os felajánlás.

Kik adományozhatják az adójuk 1 százalékát?

Mindazok, akiknek 2014-ben olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek.

Mi az Ön teendője, ha alapítványunkat vagy a FÉBÉ-t kívánja támogatni?

Az adóbevallásában szereplő bevallási pótlap (EGYSZA) kitöltésével ajánlhatja fel a 2014 évi SZJA egy %-át a Jászfényszaruért Alapítványunknak, melynek adószáma: 18823514-1-16, vagy a Fényszaruiak Baráti Egyesületének, melynek adószáma: 18822317-1-16

Miért fontos számunkra az Ön támogatása?

Mert az így összegyűlt pénz - melyet 2015 októberében egy összegben utal át alapítványunknak, egyesületnek az adóhivatal - egyik fontos kifejezője, mércéje egyesületünk, alapítványunk tényleges támogatottságának.

Kérjük, amennyiben arra érdemesnek tartja környezetében, családja körében, munkahelyén szerezzen további támogatókat a „Jászfényszaruért” Alapítványnak és a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

Jászfényszaru, 2015. január 14.

Köszönjük megtisztelő figyelmét és támogatását!

Tóth Tibor Mészáros László

a FÉBE elnöke a kuratórium elnöke