febe fejlec lekerekitett

 

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Jászfényszaru Város Önkormányzata által biztosított pályázati keretből, együttműködve Vágó Tibor üzemeltetővel a Régi Kaszinó étterem és kávézó nagytermében 2014. december 28-án teltházas, nagyszabású óévbúcsúztató zenés gálaestet szervezett.

Oevbucsuztato

A FÉBE elnöke köszöntötte a jelenlévőket, megköszönte Szabó Krisztina énekművésznek a fellépő művészek koordinálását, a műsor szerkesztését, összeállítását. Az érkezéskor kapott pohár pezsgőt az óév egyéni és a közösség szép eredményeire és a közelgő újesztendő sikereire koccintottak és ürítették poharaikat a jelenlévők.
A kétszer 60 perces műsor levezénylését Cserháti Ági és Zsámboki Zsolti műsorvezetők végezték.
A műsor opera számokkal kezdődött. A Bostonból a karácsonyi ünnepekre hazalátogató Dobák Attila operaénekes Mozart: Don Giovanni- Madamina, il catalogo e guesto, majd Szabó Krisztina énekművész Puccini: Lauretta áriáját énekelte. Közös duettként Mozart: Don Giovanni- La cidarem la mano számot adták elő.
Az énekszámokat Csírmaz Luca helyi tehetség sajátversének elmondásával, a vershez illő aláfestő zenével szakította meg.
Csomor Csilla a Cabaretből Sally dalát adta elő. Loewe: My fair lady musicalből Dobák Attila Freddy, Szabó Krisztina Eliza dalát énekelték. A hatvani Pető Martin most érettségiző és színészi pályára készülő, zongorázni is tudó, zeneszerzéssel is foglalkozó Szabó Krisztina tanítvány korát meghazudtoló módon adta elő a Hegedűs a háztetőn musical legnagyobb slágerét, Ha én gazdag lennék. Olivér- Nancy dala az Umpappa refrénjét a közönség együtt énekelte Csomor Csillával. Webber: Operaház Fantomja legismertebb duettjét Szabó Krisztina – Dobák Attila páros adta elő. Lévay Szilveszter: Rebecca: Jégmosoly számát Pető Martin és Csomor Csilla kettős keltette életre a „színpadon”. Szabó Krisztina Time to say goodbye közismert világslágert énekelte. Az első rész befejező számaként egy belga énekesnő Klara Fábián dalát Dobák Attila dolgozta fel és saját zongora kíséretével adott elő.
A szünet után a jó hangulat folytatását alapozta meg Zsámboki Zsolt szerint új műfajt teremtve a népi stand up Berzéné Magyar Krisztina (Kriszti néni, idősnőt alakítva) improvizációs elemekkel telitűzdelt a december végéhez kapcsolódó népszokásokat, hagyományokat felelevenítve. Mondanivalójába becsempézte Tamási Áron: Énekes madár színművéből Kökényné monológját is.
A második részben a könnyedebb műfaj a slágerek, operett részletek kerültek előadásra. A sort Dobák Attila Fényes Szabolcs szerzeménnyel kezdte, őt Csomor Csilla követte Eisemann: Mihály Fekete Péter zenésdarabból a Szeremhez nem kell szépség dallal. Lehár Ferenc: Víg özvegy operettből németül Ajk az ajkon kettőst Szabó és Dobák páros énekelte. Pető Martin Kálmán Imre: Csárdáskirálynőből a Jajj cica számmal aratott nagy sikert. Kálmán Imre operett királyának szerzeményét Messze a nagy erdő operett részletet Szabó Krisztina adott elő. Szabó Krisztina és Pető Martin a Csárdáskirálynő operettből Te rongyos élet számot énekelték. Zerkovitz Béla Csókos asszony zenésdarabból két közismert slágert Van a Bajza utcasarkán című dalt Dobák Attila, az Éjjel az omnibusz tetején Szabó-Pető páros énekelték. Dobák Attila a közönségnek Fényes Szabolcs szerzeményét Küldök néked egy nápolyi dalt küldte. A múlt század 20-30 évek slágereit a Legyen a Horváth kertben és budai sláger egyveleget Csomor Csilla énekelte.

A fináléban valamennyi énekes, kórusként a közönség a Csárdáskirálynő legismertebb melódiáját a Hajmási Péter, Hajmási Pált énekelte.
Az ének számok többségét Neumark Zoltán zongoraművész kiválóan kísérte. Fény és hangtechnika Harnos Miklós.
Cserháti Ági néhány jó tanáccsal látta el a jelenlévőket, hogy miket és miken ne csináljanak, az óv utolsó napján és az újév első napján.
Férfiemberként Zsámboki Zsolt kíván minden jelenlévőnek és jelen nem lévőnek nagyon boldog újesztendőt.
A műsort követően Vágó Tibor és csapata által elkészített hideg és meleg ételek, köretek, saláták, sütemények várták a közönséget. Senki nem sietett haza családias légkörben tovább folytatódott a beszélgetés, a társalgás.
Tóth Tibor