febe fejlec lekerekitett

   A Mi Újság Fényszarun? helyi lap novemberi számában került meghirdetésre a Jászfényszarui IV. Béla általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7-8. osztályos diákjainak a címben szereplő pályázat.
   Az ötletadó és főszponzor dr. Palla Gábor közgazdász, a FÉBE tagja, a 2014. szeptember 14-i első kulturális örökség napja alakmából rendezett ünnepségen szólt erről, kérte az önkormányzat és Jászfényszaruért Alapítvány csatlakozását kezdeményezéséhez.

   A kiírásnak megfelelően Fényszaru és a Jászság turisztikai értékeiről, vonzásáról, látnivalóiról három dolgozat készült. Cél volt továbbá, a tanulmányi eredmény javítása, vagy a jeles és kitűnő eredmény tartása.

   A dolgozatokat dr. Palla Gábor ötletadó, főszponzor, Kotánné Kovács Tímea tanár, a Jászfényszaruért Alapítvány kurátora és Palotainé Jánosi Krisztina, tanár az iskola részéről értékelte.

   Az írások tartalmas, magas színvonala és a tanulmányi eredmények alapján úgy döntöttek, hogy mind a három pályázót helyezési díjazásban részesítik.

   I. helyezést „Barangolja be velem a Jászságot” című pályázatával Szűcs Levente Csaba 8. c., a II. helyezést „Jászsági körút” című dolgozatával Borbély Viktória 7. c., a III. helyezést „Jászfényszaru” című írásával Bodnár Johanna 7. c. osztályos tanulók vehették át a június 20-i tanévzáró ballagási ünnepségen. A díjazottak az oklevélhez 25, 15 és 10 ezer forint értékben sportolási, turisztikai eszközöket, utalványt is kaptak a díjakat felajánlóktól.
A díjnyertes pályázatot a helyi újság olvasói folytatásokban megismerhetik.

 Tóth Tibor

palla p okl i palla p okl ii palla p okl iii

jo tanulok 2015 1

jo tanulok 2015 2

jo tanulok 2015 3

jo tanulok 2015 4 

jo tanulok 2015 5