febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2015. október 02-án (péntek) 17 órakor a Jászberényből jövő autóbuszra jobb oldalon lévő helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk Gödöllő irányába különjárati autóbusszal Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 1. előadása William Shakespeare: Othello drámát két felvonásban megnézni.

Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 35 perc, várhatóan 22 óra 45 percre érkezünk haza. 

Szereplők: Othello: Nemcsák Károly, Brabantio: Ujréti László, Jago: Szalma Tamás, Cassio: Blazsovszky Ákos, Rodrigo: Ömböli Pál, Velence hercege: Fila Balázs, Montano: Chajnóczi Balázs, Lodovico, szenátor: Előd Álmos, Gratiano, szenátor: Pásztor Tibor, Desdemona: Fekete Réka Thália, Emília: Létay Dóra, Bianca: Jakus Szilvia.

Díszlet: Csík György Jelmez: Laczó Henriette Súgó: Galambos Zsófia

Asszisztens: Czipó Gabriella Rendező: Telihay Péter

Rodrigo szerelmes Desdemonába, de mert az Othellónak adta szívét, gyűlöli a mórt. Jago gyűlöletének oka a hiúság, nem ő kapta meg Othellótól az áhított rangot. Sérelmét nem hagyja megtorlatlanul, bosszút forral Othello ellen, melybe beavatja Rodrigót is. Felébresztik Brabantiót, Desdemona atyját, elhitetve vele, hogy Othello elcsábította a lányt, s most is éppen együtt vannak. Kiderül azonban, hogy nincs kit felelősségre vonni; a fiatalok titokban összeházasodtak. Ciprus szigetét megtámadták a törökök. Így a herceg legjobb tábornokát, Othellót rendeli oda. Othello Jagóra bízza, hogy hozza utána Desdemonát. Jago bosszúszomja nem csillapult, ezért újabb ördögi tervet eszel ki. Desdemonát hírbe akarja hozni Cassióval, a fiatal hadnaggyal. Megérkezve Ciprus szigetére, leitatja Cassiót, s az őrség ideje alatt verekedésbe keveredik, mire Othello megfosztja őt hadnagyi rangjától. Jago azt tanácsolja Cassionak, hogy kérje Desdemona segítségét. Jagonak ettől kezdve könnyű a dolga; apránként ébreszti fel a mórban a féltékenységet.

Az előadásra kérem a kiosztott bérletét, amely négy alkalomra szól és az útiköltséget 1800,- Ft/fő hozza magával.

Tájékoztatom, ha valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.  

                                                                                              

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!  

                                                        

Jászfényszaru, 2015. szeptember 11.

Baráti üdvözlettel:

                                                                                  Tóth Tibor

                                                                                    szervező