febe fejlec lekerekitett

A FÉBE, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárral, mint a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény üzemeltetőjével közösen rendezte meg a 2015 évi helyi ünnepséget.

    A Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény szeptember 19-én délelőtt 10 órától 18 óráig várta a látogatókat, szakavatott tárlatvezetéssel nézhették meg az érdeklődők a múzeumot.
   A szerző által a templomban 15 órakor került bemutatásra Kiss Erika: A jászsági zsidóság emlékeiből „Megölte őket a gyűlölet, Őrizze emléküket a szeretet” címmel megjelent könyve. A színvonalas 60 perces bemutató, prezentációs előadás alkalmával Kiss Erika újságíró, helytörténeti kutató a könyvben szereplő inf{jcomments off}ormációkon túl, a könyv lezárta után birtokába jutott több érdekes ismereteket osztott meg a kis létszámú, de lelkes érdeklődővel. Hosszabban szólt a könyv jászfényszarui vonatkozásairól, felkeltve az érdeklődést a könyv elolvasása iránt.
   Megköszönte a Jászfényszaru Város Önkormányzatától kapott anyagi támogatást a könyv megjelenéséhez, valamint a helyi előfizetők támogatását.
   A könyv 3500,- Ft-ért a FÉBÉ-nél megvásárolható, vagy a helyi könyvtárból kikölcsönözhető.

Tóth Tibor

Képek a Galériában megtekinthetők. A fotókat Pető István készítette.