febe fejlec lekerekitett

{jcomments off}   A Fényszaruiak Baráti Egyesületére és az általa létrehozott Jászfényszaruért Alapítványra a közelmúltban a Szolnoki Törvényszék jogerős végzést hozott.
   Az egyesület alapszabálya, az alapítvány alapító okirata az új Polgári Törvénykönyv szerint módosításra került.

   A törvényszék elrendelte az egyesület és az alapítvány - az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv) szerinti - közhasznú jogállásának nyilvántartásba vételét.  
  
Nyilvántartásában átvezette az új székhelycímet is.
   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a Jászfényszaruért Alapítvány a 2015. rendelkező évi szja 1 %-os összeg 583 ezer forint lett.  
   Köszönjük tagjainknak, barátainknak, hogy a 2014. adóévi személyi jövedelemadója 1%-át egyesületünknek vagy alapítványunknak ajánlotta fel. A felajánlott összeget, mint eddig is mindig tettük Jászfényszaru épülésére, az itt élők érdekébe használjuk fel.
   A két civilszervezet a 2013. adóévi személyi jövedelemadója 1 %-át, amelynek összege közel azonos az ebben az évben kapott összeggel, azt saját pénzeszközzel is kiegészítve 609.600,- Ft összeget a városunk szépítésére kívánja felhasználni.
   A FÉBE és Jászfényszaruért Alapítvány javaslattal fordult a település képviselő-testületéhez, hogy a két szervezet székhelye - a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár - előtti parkban, Szabadság út és Szent István út jobb oldali kerékpárút és járda mellé óraoszlop kerüljön felállításra. A kétoldalas analóg zsebóra öntöttvas díszoszloppal hőmérséklet kijelzővel ellátott műtárgy hiányzó összegét a helyi költségvetés tartalékából javasolta kiegészíteni.
   Jászfényszaru Város Önkormányzata a javaslatot megtárgyalta és elfogadta, a bonyolításra a GAMESZ vezetőjét kérte fel.
   Városunk új ékessége minden bizonnyal a Mikulás puttonyában meg fog érkezni a parkba.

oraoszlop

Tóth Tibor