febe fejlec lekerekitett

{jcomments off}Egy szép könyvajándék Karácsonyra! Jászberény anno… (1850-1950)

   Régi álmát váltja valóra a Jász Múzeum, amikor a Jász Múzeumért Alapítvány kiadásában megjelenteti a Jászberény anno…1850-1950 című képes albumát.

A kötet tulajdonképpen egy képes időutazásra invitálja olvasóit a város száz évet (1850-1950) felölelő múltjában. A már rég elfeledett fotográfiák segítségével megidézhetjük Jászberény régi arcát: tereit, utcáit, épületeit, építményeit, a jeles személyeket, családokat, eseményeket. Képet kapunk a város közéletéről, a korabeli társasági életről, a műkedvelő színjátszásról és a sportról. Az egykorú felvételek olyan történeteket mesélnek el számunkra, amelyek ma már csak az idősebb generáció emlékezetében élnek, de rendkívül tanulságosak számunkra is.
   A Jászberény anno…(1850-1950) című képes album A/4-es formátumban, kemény borítóval, színes kivitelben, mintegy 250 oldalon jelenik meg december elejére. Jó szívvel ajánljuk a könyvet minden érdeklődő szíves figyelmébe.
   A Jász Múzeumért Alapítvány a hagyományokhoz híven a könyvre most is előfizetőket vár. A gyűjtésben közreműködik a Fényszaruiak Baráti Egyesülete. A könyv előfizetési ára 4.200.-Ft. Gyűjtőíven a kiadvány előfizethető Jászfényszarun 2015. november 25-ig Görbéné Amálkánál, a Jász-Takarékszövetkezet Kirendeltségén Hangosiné Réz Máriánál, a Városi Könyvtárban, Békési Nellinél a Szabadság út 102. szám alatti varrodájában és Tóth Tibornál. 

Tóth Tibor