febe fejlec lekerekitett

{jcomments off}Kedves Bérlet Tulajdonosok!

            Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2015. december 11-én (péntek) 17 órakor a Jászberényből induló autóbuszra a városházától Hatvan felé indulva a jobboldalon lévő helyi autóbuszmegállókban vesszük fel bérleteseinket és az autópályán megyünk Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 3. előadás Selmeczi Bea - Verebes István - Korál Együttes: Angyalföldi ballada zenés ballada két felvonásban megnézni.

 

             Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 35 perc, várhatóan 22 óra 45 percre érkezünk haza.

           Szereplők: Zöld Csaba, Ömböli Pál, Galambos Erzsi, Korponay Zsófia, Chajnóczi Balázs, Krassy Renáta, Fabó Györgyi, Lippai László, Kiss Gábor, Molnár Zsuzsa, Verebély Mónika, Jakus Szilvia, Botár Endre, Láng József, Markó Eszter, Kecskeméti Zsuzsi, Nádas Gábor, Dobrányi Máté.

Díszlet: Mira János Jelmez: Tordai Hajnal Zeneszerző, hangszerelés: Balázs Fecó Koreográfia: Bodor Johanna Súgó: Kecskeméti Zsuzsi Korrepetitor: Erős Csaba Asszisztens: Németh Dóra Ügyelő: Verebély Mónika Dramaturg: Selmeczi Bea Rendező: Verebes István

Meddig kereshetünk kifogásokat, hibáztathatjuk társadalmi és szociális körülményeinket, ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk tetteinkért? Erre a kérdésre keresi a választ az előadás. A parasztfiúból gyári munkássá váló Makra Vince igazi antik tragédiahős. Hübrisze annyiban tér el az antik hagyományokétól, hogy ott a hősök saját felsőbbrendűségük tudatában követik el a drámai vétséget, istenként ítélkezve, míg Makra Vince éppen komplexusai miatt kerül hasonló helyzetbe. Makra Vince hiába költözik Pestre egy jobb élet reményében, éhbérért robotol egy gyárban. Jóképű fiú, félénksége és elveszettsége miatt a nők messze elkerülik. Aztán megismerkedik Gabival. A nő először visszautasítja, de rövidesen kiderül, hogy csak azért, mert elvált asszony gyerekkel, és a korabeli erkölcsök szerint az ilyen nem feleségnek való. A balladisztikus darab nem csak egy tragikus szerelem állomásai követi nyomon, hanem a 60-as évek meghatározott sajátosságait és körülményeit is. Balázs Fecó dalai egyszerre érzékeltetik a balladisztikus hangvételt és a reményt egy jobb életre.

Az előadásra kérem a kiosztott bérletét, amely négy alkalomra szól és az útiköltséget 1800,- Ft/fő hozza magával.

Tájékoztatom, ha valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.  

           A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!  

                                                        

Jászfényszaru, 2015. november 16.

Baráti üdvözlettel:

                                                                                  Tóth Tibor

                                                                                    szervező